Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų – šie blyneliai, pagaminti iš pilno grūdo miltų ir obuolių tyrės, yra sveikesnė alternatyva tradiciniams blynams, tačiau nepraranda skonio ir tekstūros. Jie yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvam užkandžiui, nes lengvai pritaikomi pagal asmeninius skonio pageidavimus – galite juos patiekti su medumi, šviežiais vaisiais, jogurtu.
Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų: receptas
Blyneliai išlieka minkšti ir purūs, todėl jie bus mėgstami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Tai paprastas ir greitas receptas, kurį galima pasigaminti bet kuriuo metu ir mėgautis sveikesniais pusryčiais ar užkandžiais.
Ingredientai:
- 175 g pilno grūdo kvietinių miltų
- 300 ml lieso pieno, papildomai (pagal poreikį)
- 2 kiaušiniai
- 3 valg. š. obuolių tyrės
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelį dubenį suberti miltus ir padaryti duobutę centre.
2. Kiaušinius, pieną ir obuolių tyrę suplakti dubenyje.
3. Supilti pieno mišinį į miltų duobutę ir pradėti plakti, palaipsniui įmaišant miltus nuo kraštų, kol susidarys vientisa tešla. Jei tešla per tiršta, įpilti šiek tiek daugiau pieno.
4. Įkaitinti keptuvę ir atsargiai patepti ją aliejumi, naudojant virtuvinį popierių. Įpilti tešlos į keptuvę ir pasukti taip, kad tešla pasiskirstytų tolygiai ir būtų plona.
5. Kepti vidutinėje kaitroje 1–2 min arba kol apatinė pusė taps aukso rudos spalvos. Atsargiai apversti blyną. Kepkite dar šiek tiek, kol blynas taps aukso spalvos.
6. Perkelti į lėkštę ir uždengti rankšluosčiu, kad neatvėstų. Taip iškepti visus blynus.
7. Patiekti su mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.