Jums reikės:
lašišos filė – 750 gr.
baltasis vynas – 200 ml
pomidorai (maži) – 400 gr.
citrinų sultys – 2 šaukštai
žaliosios paprikos – 2
raudonosios paprikos – 2
aliejus – 2 šaukštai
grietinės – 1 indelis
krienai – 2 šaukštai
Krapai
Druska, pipirai
Kaip gaminti:
Lašišą pagardinkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinos sultimis. Paprikas supjaustykite griežinėliais ir pakepkite apie 10 minučių (įkaitintame aliejuje). Pomidorus nuplikykite ir nulupus supjaustykite griežinėliais. Formą kepimui ištepkite aliejumi. Į formą sudėkite lašišą, paprikas ir pomidorus. Padažą pagaminkite iš vyno, krienų ir grietinės. Padažu užpilkite kepimo formoje esančia masę. Kepkite iki 220° C įkaitintoje orkaitėje (kad padažas pagelstų).
Skanaus!