Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže – tai gardus ir sotus derinys, kuriame dera švelni, sultinga lašiša, gardžios daržovės ir kreminis padažas su špinatais.
Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže: receptas
Tai puikus pasirinkimas norint pasilepinti išskirtiniu, bet nesudėtingu patiekalu, kuris puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 4 lašišos filė gabalėliai
- Gabalėlis sviesto (kepti)
- 2 svogūnai
- 2-3 česnakų skiltelės
- 200 g pievagrybių
- 1 paprika
- Didelė sauja špinatų
- 200 ml grietinėlės (norimo riebumo)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 citrina
- Šiek tiek kietojo sūrio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Lašišos gabalėlius pamarinuoti su druska ir pipirais.
2. Į keptuvę dėti sviesto, įkaitinti ir tuomet dėti kepti lašišą. Ją lengvai apkepi iš abiejų pusių kol šiek tiek apskrus.
3. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus smulkiai sukapoti, pievagrybius supjaustyti griežinėliais, o papriką – juostelėmis.
4. Apkeptą lašišą atidėti į lėkštę, o daržoves sudėti į keptuvę ir šiek tiek patroškinti.
5. Į keptuvę sudėti špinatus ir supilti grietinėlę.
6. Viską išmaišyti ir šiek tiek patroškinti.
7. Citriną supjaustyti griežinėliais ir juos išdėlioti keptuvėje.
8. Į keptuvę grąžinti lašišą ir dar kelias minutes viską patroškinti.
9. Gausiai apibarstyti kietuoju sūriu ir patiekti su mėgstamais makaronais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.