Šventinis stalas atrodo neužbaigtas be kvapnios keptos paukštienos centro vietoje. Kepta antis su apelsinais – tai puikus pasirinkimas, kuris nustebins jūsų svečius. Ji yra kvapni, elegantiškesnė nei vištiena ir, jei tinkamai paruošta, itin sultinga. Apelsinų ir cinamono derinys suteikia šventiškumo ir žiemos aromato.
Įvairiausi prieskoniai ir įdarai padeda sustiprinti anties skonį. Pasirinkus apelsinus, sukuriama žiemiška nuotaika, tačiau puikiai tinka ir klasikiniai obuoliai ar originalus svarainis, kurio saldžiarūgštis skonis puikiai dera su paukštiena.
Kaip supjaustyti paruoštą antį?
Norint patogiai supjaustyti antį, geriausia naudoti specialias mėsos žirkles. Jei jų neturite, rinkitės patį aštriausią peilį:
- Pirmiausia nupjaukite sparnus ir kojas, atskirdami jas nuo krūtinės.
- Padėkite antį ant nugaros, perpjaukite krūtinę išilgai per vidurį ir paeiliui atskirkite filė nuo kaulų.
Patarimas: Likusius kaulus galite panaudoti sultiniui, sriubai ar net barščiams, tad jų neišmeskite.
Kaip pašildyti antį?
Jeigu visos anties nesuvalgėte iškart, kitą dieną ji taip pat puikiai tiks. Keletą būdų, kaip ją pašildyti:
- Mikrobangų krosnelėje.
- Keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Orkaitėje, įpilkite šiek tiek vandens į kepimo indą ir uždenkite folija.
Kepta antis su apelsinais: receptas
Ingredientai:
- 1 antis (apie 2 kg)
- 2 a. š. druskos
- 2 dideli apelsinai
- 1 a. š. cinamono
- 2 v. š. saulėgrąžų aliejaus
receptas.jpg" alt="Kepta antis su apelsinais: receptas" width="1200" height="800" />
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Jei reikia, nudeginkite antį ir pašalinkite plunksnų likučius. Nuplaukite antį, išimkite plaučius, nukirpkite sparnų falangas ir riebiąją nugaros dalį. Gerai įtrinkite druska tiek vidų, tiek išorę.
- Apelsinus supjaustykite gabalėliais ir nulupkite. Gabalėlius sudėkite į anties vidų.
- Antį iš išorės patepkite aliejumi ir įtrinkite cinamonu. Apačią užsiūkite kulinariniu siūlu arba užsekite dantų krapštukais.
- Padėkite antį į kepimo indą ar gilią skardą ir pašaukite į orkaitę. Po pusvalandžio išimkite ir apliekite išsiskyrusiais riebalais. Kepkite dar pusvalandį, vėl apliekite riebalais, tada uždenkite folija ir kepkite dar 1 valandą. Iš viso kepimas truks 2 valandas.
Keptos anties skonis bus dar sodresnis, jei ją patieksite su naminiu padažu, pavyzdžiui, iš apelsinų sulčių ir trupučio medaus.
Šventinio stalo puošmena gali būti ne tik skani, bet ir džiuginanti visą šeimą. Tegul kepta antis su apelsinais taps jūsų Kalėdinio ar Naujametinio stalo pažiba.
Šaltinis: https://klopotenko.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva