Krevetės pomidorų padaže – šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, kupinas vitaminų bei baltymų, idealus pasirinkimas norintiems subalansuoti savo mitybą. Tai puikus būdas įtraukti į savo meniu daugiau jūros gėrybių ir daržovių, kartu mėgaujantis maistingais ir lengvais ingredientais. Idealus patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei.
Krevetės pomidorų padaže: receptas
Šis patiekalas – puikus pasirinkimas sveikatai palankiam, tačiau ne mažiau skaniam patiekalui.
Ingredientai:
- 100 g šaldytų krevečių
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- Keletas salotų lapų
- Gabaliukas tofu su žalumynais
- 50 g avinžirnių
- 40 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- 1 morka
- Šiek tiek citrinpipirių
- Kelios šakelės krapų
- Sauja pistacijų riešutų
- Aguonų sėklų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į keptuvę sudėti pomidorų padažą, maišant įkaitinti ir sudėti išvalytas krevetes.
2. Kepinti ant silpnos ugnies apie 10 min vis pamaišant.
3. Tofų, pomidorus ir morkas supjaustyti gabaliukais.
4. Salotų lapus susmulkinti.
5. Šaldytus žirnelius užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 min, vėliau vandenį nupilti.
6. Iškepusias krevetes sudėti į lėkštę. Šalia išdėlioti daržoves, užberti krapų ir suberti pistacijas.
7. Apibarstyti prieskoniais bei apšlakstyti aliejumi.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.