Krevečių kroketai – idealiai traškūs išorėje ir sultingi viduje. Paruošti su švelniu imbiero, sezamo sėklų ir šiek tiek aštraus bambuko skonio, jie taps tikru atradimu bet kokiai proga.
Krevečių kroketai: receptas
Tai puikus užkandis ar pagrindinis patiekalas, kuris sužavės net išrankiausius skonio žinovus.
Ingredientai:
- 300 g krevetės (šviežios)
- 1 arb. š. austrių padažo
- 1 arb. š. žemės riešutų aliejaus
- 1 arb. š. skrudinto sezamo aliejaus
- ¼ arb. š. jūros druskos
- ½ arb. š. imbiero šaknis (tarkuota)
- 50g konservuotų bambukų ūglių
- 100g sezamo sėklų
- aliejus (kepimui)
- tamsus sojos padažas arba saldus čili padažas, patiekimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išvalyti krevetes. Smulkiai supjaustyti du trečdalius krevečių aštriu peiliu ir likusias supjaustyti į 1 cm kubelius.
2. Sumaišyti maisto smulkintuve austrių padažą, žemės riešutų ir sezamo aliejų, druską, tarkuotą imbierą ir bambuko ūglius, trinti kol gausis pastos konsistencija. Perkelti masę į dubenį ir įmaišyti smulkiai supjaustytas ir kubeliais pjaustytas krevetes. Uždengti ir atšaldyti apie valandą.
3. Įkaitinti gilioje keptuvėje aliejų.
4. Šiek tiek sudrėkintomis rankomis suformuoti krevečių masės rutuliukus.
5. Sezamų sėklas suberti į dubenį ir jose apvolioti kiekvieną suformuotą krevečių rutuliuką.
6. Atsargiai įdėti rutuliukus į aliejų. Kepkite 3½-4 min arba kol jie taps auksinės rudos spalvos ir pilnai iškeps.
7. Atsargiai išimti iškeptus krevečių rutuliukus su kiaurasamčiu ir perkelti ant virtuvinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių.
8. Patiekti iškeptus krevečių rutuliukus su tamsiu sojos padažu arba saldžiu čili padažu.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.