Kreminė bulvių sriuba – puikus pasirinkimas tiek kaip lengvas užkandis, tiek kaip šildantis pagrindinis patiekalas.
Kreminė bulvių sriuba: receptas
Patiekite su šviežiai smulkintomis žolelėmis ar kitais mėgstamais priedais ir mėgaukitės šiuo šiltu, raminančiu patiekalu.
Ingredientai:
- 55 g sviesto
- 425 g bulvių
- 110 g svogūnų
- 900 ml naminio vištienos arba daržovių sultinio
- 120 ml pieno
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- šviežiai smulkintos žolelės papuošimui (nebūtina)
Gaminimo eiga:
1. Ištirpinti sviestą puode. Kai jis užputos, sudėti gabaliukais pjaustytas bulves ir smulkintus svogūnus, sumaišyti su sviestu.
2. Pabarstyti druska ir pipirais. Uždengti dangčiu. Kepti ant žemos kaitros apie 10 min.
3. Tuo tarpu užvirti sultinį. Kai daržovės suminkštės, bet neapskrus, įpilti verdančio sultinio ir toliau virti apie 10-15 min arba kol daržovės visiškai suminkštės.
4. Įpilti pieno ir sutrinti sriubą rankiniu trintuvu. Įberti druskos pagal skonį.
5. Patiekiant pabarstyti šviežiomis žolelėmis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.