Kokosinė kalakuto krūtinėlė kepta orkaitėje – šis kalakuto krūtinėlės receptas su kokosų gėrimu ir riešutų sviestu puikiai tiks norintiems paruošti sveiką, tačiau skanų ir sotų patiekalą. Kokosų gėrimas suteikia švelnumo ir traškumo, o riešutų sviestas priduoda ypatingo skonio ir sodrumo. Patiekalas idealus tiek kasdieniam valgymui, tiek svečių vaišėms. Kalakutiena, dėl ilgalaikio marinavimo, itin minkšta bei sultinga.
Kokosinė kalakuto krūtinėlė kepta orkaitėje: receptas
Tai paprastas ir sveikas patiekalas, kuris ne tik atitiks skonio poreikius, bet ir papildys Jūsų kasdienį meniu su lengvumu ir skoniu.
Ingredientai:
- 650 g kalakuto krūtinėlės
- 250 ml kokosų gėrimo (18%)
- 1 valg. š glotnaus riešutų sviesto
- 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
- 1 arb. š. raudonėlių
- 1/2 arb. š. druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kalakuto krūtinėlę supjaustyti gabaliukais ir sudėti į dubenį.
2. Prie mėsos supilti kokosų gėrimą, sudėti riešutų sviestą, įberti maltos paprikos, raudonėlių ir druskos.
3. Viską labai gerai išmaišyti, kad visu gabalėliai pasidengtų.
4. Dubenį uždengti ir perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia per naktį.
5. Orkaitę įkaitinti iki 180C temperatūros.
6. Kalakutieną sudėti į kepimo indą su dangčiu (arba naudoti foliją vietoj jo) ir įkaitintoje orkaitėje kepti apie 1 val. Jeigu norisi labiau apskrudusios mėsos, galima kepti ir neuždengtus. Tik stebėti, kad neapsviltų.
7. Kepant uždengus, iki kepimo pabaigos likus maždaug 10 min atidengti, kad mėsa šiek tiek apskrustų.
8. Patiekti su mėgstamomis salotomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.