Ieškote būdo, kaip per trumpą laiką paruošti vakarienę, kuri būtų ne tik sveika, bet ir nepaprastai skani? Klevų sirupe glazūruota lašiša yra būtent tai, ko jums reikia! Lašiša, glazūruota sodraus skonio klevų sirupu, garstyčių ir barbekiu padažo mišiniu, pavirs tikru stalo akcentu. Švelni žuvis, derinama su saldžiarūgšte glazūra, taps nepamirštamu patiekalu, kuris tiks ir kasdieniam valgymui, ir ypatingoms progoms. Be to, šį receptą paruošite greitai ir be didelio vargo – vos per kelias minutes paruošite glazūrą, o visa kita pasirūpins orkaitė. Tai puikus sprendimas tiek skubantiems, tiek ieškantiems naujų idėjų žuvies patiekalams.

Klevų sirupe glazūruota lašiša: receptas
Ingredientai:
- 4 (po 150 g) be odos lašišos filė
- 2 šaukštai (30 ml) tamsaus klevų sirupo
- 2 šaukštai (30 ml) grūdėtosios Dijon garstyčių
- 2 šaukštai (30 ml) barbekiu padažo
- Druska ir pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Ant lengvai suteptos riebalais, folija išklotos kepimo skardos išdėliokite lašišos filė gabalėlius. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.
- Mažame dubenėlyje sumaišykite klevų sirupą, grūdėtąsias Dijon garstyčias ir barbekiu padažą, kol masė taps vientisa.
- Pusę paruoštos glazūros tolygiai užtepkite ant lašišos filė.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite lašišą apie 10 minučių. Kepimo metu, maždaug po 5 minučių, aptepkite lašišą likusia glazūra.
- Jeigu norite papildomo traškumo ir sodresnės spalvos, kepimo pabaigoje įjunkite grilio funkciją ir skrudinkite filė 1 minutę, laikydami 5–8 cm atstumu nuo kaitinimo elemento.
Keli naudingi patarimai:
- Šią lašišą puikiai papildo skrudinti Briuselio kopūstai, brokoliai arba kvapnūs jazminų ar basmati ryžiai.
- Norėdami suteikti patiekalui gaivumo ir spalvos, apibarstykite smulkintais laiškiniais svogūnais, petražolėmis arba svogūnų laiškais.
- Jeigu neturite tamsaus klevų sirupo, galite naudoti bet kokį kitą klevų sirupą arba vietinį medų – jis taip pat puikiai tiks glazūrai.
- Kepant lašišą ant folijos, glazūra gali lengvai karamelizuotis, tačiau tai nesukels rūpesčių tvarkantis virtuvę – foliją tiesiog išmeskite.
- Įsitikinkite, kad lašiša kepimo metu tampa lengvai skaidoma šakute – tai ženklas, jog žuvis pilnai iškepusi.
Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Išbandykite šią klevų sirupe glazūruotą lašišą ir mėgaukitės išskirtiniu skoniu, kuris tikrai sužavės visus!
Šaltinis: https://www.todaysparent.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.