Kiaušinienė yra vienas universaliausių patiekalų, tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums. Tačiau ji gali būti nesėkminga. Norint pasiekti idealią konsistenciją ir skonį, tereikia vieno paprasto ingrediento – graikiško jogurto. Šis receptas leis mėgautis minkščiausiais, kremiškiausiais ir baltymais praturtintais kiaušiniais, o jogurtas suteiks ne tik sodrumo, bet ir subtilią rūgštelę. Tai puiki alternatyva tradiciškai naudojamai grietinėlei.

Kiaušinienė su graikišku jogurtu: receptas
Ingredientai:
- 4 dideli kiaušiniai
- Jūros druska
- 2–3 šaukštai graikiško jogurto
- 1 valgomasis šaukštas smulkintų laiškinių česnakų
- 1–2 šaukštai aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Į mažą dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnį jūros druskos ir įpilkite vieną arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Gerai išplakite šluotele arba šakute, kol viskas susijungs. Druska į kiaušinių masę įmaišoma prieš kepant, nes tai padeda išsaugoti drėgmę ir minkštumą gaminant.
- Nedidelę nelimpančią keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir supilkite 1–2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Šildykite apie 30 sekundžių, kol aliejus taps šiltas, bet ne per karštas. Alyvuogių aliejus ne tik suteikia patiekalui sodrumo, bet ir padaro kiaušinius dar minkštesnius bei puresnius.
- Supilkite išplaktus kiaušinius į šiltą keptuvę. Kepkite lėtai, nuolat maišydami silikonine mentele, kad kiaušiniai būtų švelniai maišomi ir nesukibtų. Kai masė pradės tirštėti, tačiau dar bus šiek tiek skysta, nuimkite keptuvę nuo ugnies.
- Į pusiau iškepusius kiaušinius įmaišykite graikišką jogurtą. Jogurtas suteikia ypatingą kremiškumą ir subtilų skonį. Maišykite, kol jogurtas visiškai įsimaišys į kiaušinius ir pasieksite norimą tekstūrą.
- Patiekite plaktus kiaušinius dar šiltus, pagardindami smulkintais laiškiniais česnakais. Šį patiekalą galite derinti su šviežia duona, skrudintomis daržovėmis ar net avokadu.
Patarimai tobulai kiaušinienei
- Kepkite kiaušinius ant vidutinės ar net žemos ugnies – tai padeda išvengti perkepimo.
- Nepamirškite alyvuogių aliejaus – jis ne tik pagerina skonį, bet ir apsaugo nuo sausumo.
- Eksperimentuokite su priedais – prie šio pagrindinio recepto puikiai tinka švieži pomidorai, špinatai ar sūris.
Šis paprastas, bet skanus receptas įrodo, kad net keturi ingredientai gali sukurti įspūdingą skonio harmoniją. Išbandykite ir mėgaukitės neprilygstama kiaušiniene!
Šaltinis: https://www.express.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.