Keptos krevetės pomidorų padaže – tikras Viduržemio jūros virtuvės perlas, sujungiantis jūros gėrybių šviežumą ir tradicinius aromatingus ingredientus. Šis patiekalas puikiai tinka lengvai vakarienei ar ypatingoms progoms – derinys tarp sultingų krevečių, aromatingų pomidorų ir švelniai tirpstančios fetos suteikia nepakartojamą skonį.
Keptos krevetės pomidorų padaže: receptas
Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Jį galima patiekti su šviežia, traškia duona, skirta padažui kabinti, arba su ryžiais ar bulgur kruopomis, kurios puikiai sugeria pomidorų ir jūros gėrybių aromatus.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas vidutinio dydžio)
- 2 česnakų skiltelės
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 4 valg. š. smulkintų šviežių petražolių
- 1 valg. š. smulkinto šviežio krapo
- 575 g vidutinio dydžio krevečių (nuluptų ir išvalytų)
- ¼ arb. š. druskos
- ¼ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Apie 150 g trupinto fetos sūrio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Keptuvėje, kurią galima naudoti orkaitėje, įkaitinti alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros. 2. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepinti apie 3 min, kol šiek tiek suminkštės.
3. Tuomet įspausti česnakų skilteles ir pakepinti dar minutę.
4. Į keptuvę supilti konservuotus pomidorus su sultimis ir užvirti.
5. Sumažinti kaitrą iki vidutinės ir leisti pavirti apie 5 min, kol pomidorų sultys šiek tiek sutirštės.
6. Nukelti nuo kaitros, įmaišyti petražoles, krapus ir krevetes. Pagardinti druska ir pipirais.
7. Pabarstyti fetos sūriu ir kepti orkaitėje apie 12 minučių, kol krevetės iškeps, o sūris šiek tiek išsilydys.
8. Patiekti šiltą su šviežia duona arba ryžiais.
Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.