Kepti ryžiai su krevetėmis – tai lengvas, bet nepaprastai gardus patiekalas, kurį galima paruošti vos per keliasdešimt minučių. Jis puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o skoniai derės tiek prie egzotiškų, tiek prie klasikinių priedų.
Kepti ryžiai su krevetėmis: receptas
Šis patiekalas – puikus būdas panaudoti likusius virtus ryžius ir sukurti subalansuotą, skanų maistą su vos keliomis pagrindinėmis sudedamosiomis dalimis.
Ingredientai:
- 230 g krevečių (išvalytų)
- 3 kiaušiniai
- 2 arb. š. tarkuoto imbiero
- 2 česnakų skiltelės
- Keli svogūnų laiškai
- 800 g ryžių (virtų)
- 400 g šaldytų daržovių mišinio (žirniai, morkos, kukurūzai)
- 100 ml sojų padažo
- Rapsų aliejaus (kepimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Gilioje keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus aliejaus ir sudėti krevetes.
2. Jas apkepti kol taps švelniai rausvos spalvos.
3. Keptas krevetes atidėti.
4. Kiaušinius mušti į dubenėlį ir šiek tiek paplakti.
5. Keptuvėje įkaitinti dar šiek tiek aliejaus ir supilti kiaušinius.
6. Juos iškepti nemaišant ar iškepusius perkelti ant pjaustymo lentelės. Peiliu susmulkinti.
7. Tuomet keptuvėje dar įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti traiškytus česnakus, tarkuotą imbierą ir maišant kepti 30 sek, kol pasklis aromatas.
8. Sudėti virtus ryžius ir kepti kol pradės skrusti.
9. Į keptuvę sudėti šaldytas daržoves ir supilti sojų padažą. Gerai išmaišyti ir dar kepti.
10. Galiausiai sudėti keptas krevetes ir smulkintus kiaušinius. Dar kartą viską išmaišyti ir patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.