Kai prisimename Krymo totorių virtuvę, pirmiausia pagalvojame apie gardžius jautienos čeburėkus su padažu ar lagmaną.
Tačiau ne visi žino apie dar vieną tradicinį šios virtuvės patiekalą – jančikus. Tai čeburėkų alternatyva, kuri kepama ne aliejuje, o ant sausos keptuvės.
Čeburėkų gaminimas yra paprastas ir greitas, todėl tai idealus pasirinkimas didesnei draugų ar šeimos kompanijai. Šis patiekalas ypač tinka ne tik mėgautis, bet ir gaminti kartu – toks procesas dar labiau sustiprins skonio įspūdį.
Patarimai, kaip paruošti čeburėkus
Faršas. Geriausia gaminti faršą savarankiškai, nes parduotuvinis dažnai būna riebus. Tam reikės gero jautienos gabalo, kurį sumalsite patys.
Sviestas. Kad jančikai būtų sultingesni ir aromatingesni, juos būtina aptepti lydytu sviestu iš abiejų pusių – būtent tai suteikia patiekalui unikalų skonį.

Ingredientai
Tešlai:
- 250 g miltų (ir papildomai apibarstymui);
- 80 ml vandens;
- 1 a. š. saulėgrąžų aliejaus;
- ½ a. š. druskos.
Įdarui ir pateikimui:
- 400 g jautienos;
- 40 g sviesto;
- žiupsnelis kumino;
- žiupsnelis kmynų;
- druska pagal skonį.
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga- Tešlos paruošimas.
Į dubenį suberkite miltus ir druską, supilkite vandenį ir saulėgrąžų aliejų. Maišykite tešlą, kol ji taps vientisa. Ant pabarstyto paviršiaus minkykite, kol tešla taps elastinga. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių. - Įdaras.
Sumalkite jautieną, įberkite kumino, kmynų ir druskos, viską gerai išmaišykite. - Formavimas.
Tešlą padalykite į 4 dalis ir iškočiokite į apvalius lakštus. Į pusę kiekvieno lakšto dėkite faršo ir jį paskirstykite. Kitu lakšto kraštu uždenkite įdarą ir kraštus užspauskite šakute. - Kepimas.
Įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite čeburėkus 5–7 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės kaitros, kol tešla taps auksinės spalvos. - Pateikimas.
Iškeptus čeburėkus perdėkite į lėkštę ir iškart aptepkite lydytu sviestu iš abiejų pusių – šis etapas būtinas norint mėgautis tikru čeburėkų skoniu.
Čeburėkai puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://klopotenko.com/