Keksiukai su alyvuogėmis – šie sūrio ir alyvuogių keksiukai su bazilikais ir pomidorų pasta yra skanūs ir kvapnūs užkandžiai, puikiai tinkantys tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Jie yra minkšti, su maloniu sūrio skoniu.
Keksiukai su alyvuogėmis: receptas
Keksiukai puikiai tinka tiek šilti, tiek atvėsę, todėl juos lengva paruošti ir pasiimti su savimi į darbą ar iškylą.
Ingredientai:
- 275 g savaime kylančių miltų (self-raising)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. druskos
- 50 g sviesto (ištirpinto)
- 1 kiaušinis
- 250 ml pieno
- 75 g tarkuoto Gruyère sūrio
- ryšulėlis bazilikų
- 75 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 2 valg. š. pomidorų pastos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros ir iškloti 12 keksiukų formelių popieriniais keksiukų dėkliukais.
2. Į didelį dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde sumaišyti ištirpintą sviestą, kiaušinį ir pieną.
3. Į dubenį su sausais ingredientais sudėti tarkuotą sūrį, smulkintą baziliką ir pjaustytas alyvuoges. Viską gerai išmaišyti.
4. Supilti skystą mišinį ir švelniai viską išmaišyti šakute. Įmaišyti pomidorų pastą taip, kad tešloje matytųsi raudonos sūkurėlių juostos.
5. Tešlą paskirstyti į paruoštas keksiukų formeles ir kepti įkaitintoje orkaitėje 18–20 min, kol keksiukai iškils ir lengvai apskrus.
6. Išimti iš orkaitės, šiek tiek atvėsinti. Patiekti šiltus arba atvėsusius.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.