Ingredientai:
1 kg avienos
malti juodieji pipirai
3—4 svogūnai
druska
120—150 g sauso vyno.
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimas:Nupjaustykite nuo jo plėves bei sausgysles ir supjaustykite nedideliais gabalėliais (po 35—40 g). Mėsą pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai supjaustytais svogūnais. Apšlakstykite sausu vynu ir gerai išmaišykite. Gabalėlius maukite ant iešmų ir kepkite virš įkaitusių anglių.
Jei avinukas buvo nebe pirmos jaunystės, jo mėsa kietesnė. Kad mėsa suminkštėtų ir įgautų malonesnį aromatą, ją reikėtų pamarinuoti: avienos gabaliukus pasūdykite, pabarstykite pipirais ir smulkiai supjaustytais svogūnais, apšlakstykite vyno actu ir įpilkite šlakelį saulėgrąžų aliejaus. Viską išmaišykite ir šaltoje vietoje palaikykite 5—6 valandas.
Kepdami šašlyką kartkartėmis jį apipilkite marinatu.
Prie iškepusio šašlyko tinka pomidorai, svogūnai, citrina. Atskirai galima patiekti aštrų padažą (geriausia — tkemali padažą).
Skanaus!