Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės – šis receptas leis jums paruošti traškias, auksinės spalvos bulves, kurios bus tobulai purios viduje ir traškios išorėje. Naudodami gruzdintuvę, gausite sveikesnį rezultatą, nes tam reikės mažiau aliejaus, tačiau skonis bus ne ką prastesnis nei tradiciškai kepant aliejuje.
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės: receptas
Bulvės šiuo būdu išsiskiria ne tik savo skoniu, bet ir tekstūra, todėl puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras prie įvairių patiekalų.
Ingredientai:
- 4 bulvės
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 a. š. smulkios druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje sumaišyti gabaliukais pjaustytas bulves su aliejumi ir druska, tada suberti jas į gruzdintuvės krepšelį.
2. Kepti 160 C temperatūroje 30 min, kas 10 min stipriai supurtant, kad apskrustų tolygiai.
3. Jei norisi dar puresnės tekstūros, bulves galima pabadyti šakute.
4. Tuomet padidinti temperatūrą iki 200 C ir kepti dar 6 min, kol bulvės taps auksinės ir traškios.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.