Jogurtinis keksas be kvietinių miltų – galima ir taip! Minkštas, drėgnas ir saldus, labai skanus desertas smaližiams, kuris tiks ir tiems, kurie nevartoja kvietinių miltų!
Jogurtinis keksas be kvietinių miltų: receptas
Minkštutėlis, puikiai tinka tiek prie puodelio kavos, tiek ypatingiems savaitgalio pusryčiams. Kepamas su saldintu jogurtu, jeigu rinksitės jogurtą be priedų, į tešlą papildomai rekomenduojame dėti cukraus.
Ingredientai:
- 360 g graikiško stiliaus jogurto (naudojau su braškėmis ir mėlynėmis)
- 2 vnt. kiaušinių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- žiupsnelio druskos
- 50 g kokosų miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- graikiško stiliaus jogurto (be priedų) papuošimui
- uogų papuošimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Jogurtą su priedais, kiaušinius, vanilės ekstraktą, druską, kokosų miltus ir kepimo miltelius sumaišyti iki vientisos masės.
2. Tešlą supilti į pailgą kekso formą (naudojau silikoninę, jei naudosite paprastą, gali reikėti ištiesti kepimo popieriumi).
3. Keksą kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
4. Iškepusį keksą išimti iš orkaitėje, palikti šiek tiek pravėsti. Keksas bus labai minkštas, todėl išimtą iš šaldytuvo ir atvėsusį iki kambario temperatūros, reikėtų bent kelioms valandoms (o geriausia – pernakt) dėti į šaldytuvą sutvirtėti.
5. Sutvirtėjusį jogurtinį keksą papuošti jogurtu ir uogomis. Skanaus!
Receptų pasidalino Aurelija iš „Rožinis avokadas”, dar daugiau jos puikių receptų rasite Instagram paskyroje.