Įdarytos vištienos krūtinėlės užkandis Velykoms – sultinga vištienos krūtinėlė su kvapniu ir kreminiu įdaru, kuriame dera mocarelos sūrio švelnumas, kreminio sūrio lengvumas bei saulėje džiovintų pomidorų sodrumas.
Įdarytos vištienos krūtinėlės užkandis Velykoms: receptas
Šis receptas jums leis paruošti gardų, kvapnų užkandį, kuris bus ypač dera su šviežiomis daržovėmis.
Taip pat tokią vištieną galima patiekti ir kaip pagrindinį karštą šventinio stalo patiekalą, tik tuomet į stalą ją reiktų tiekti iš karto ištraukus iš orkaitės, kol mėsa dar karštą, o įdaras tąsus.
Ingredientai:
- 2 vištų krūtinėlės
- 5-6 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
- 80 g kreminio sūrio
- 60 g mocarelos sūrio
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 4 griežinėliai fermentinio sūrio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Mocarelos sūrį sutarkuoti ir sudėti į dubenėlį.

2. Šalia sudėti kreminį sūrį.

3. Saulėje džiovintus pomidorus smulkiai sukapoti ir sudėti prie sūrio. Įberti druskos ir pipirų.

4. Viską labai gerai išmaišyti.

5. Vištos krūtinėles įpjauti išilgai.

6. Suformuoti kišenes (atsargiai, svarbu neperpjauti pilnai ar nepradurti, kitaip įdaro dalis išbėgs).

7. Į suformuotą kišenę įdėti paruošti įdaro.

8. Įdarą paslėpti ir vištienos kraštus persmeigti dantų krapštukais, kad tvirtai laikytųsi ir perkelti į kepimo indą, pateptą aliejumi.

9. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir vištieną kepti apie 35 min. (tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės ir krūtinėlių dydžio).
10. Kai vištiena bus iškepusi, ant jos uždėti fermentinio sūrio griežinėlius ir grąžinti į orkaitę.

11. Kepti kelias minutes, kol sūris išsilydis.

12. Vištieną išimti iš orkaitės, leisti šiek tiek pailsėti kepimo formoje ir tuomet perkelti ant pjaustymo lentelės ir atvėsinti. Vištieną supjaustyti vidutinio storio griežinėliais ir patiekti.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė