Humusas – klasikinis Artimųjų Rytų užkandis, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vaišių stalui. Šis užtepas, pagamintas iš avinžirnių, tahini, česnako ir citrinos sulčių, stebina paprastumu ir turtingu skoniu.
Humusas: receptas
Patiekiamas su šlakeliu alyvuogių aliejaus, paprika ir duonos lazdelėmis, humusas tampa universaliu pasirinkimu – skanus vienas, su daržovėmis ar kaip garnyras prie kitų patiekalų.
Ingredientai:
- 200 g konservuotų avinžirnių
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 2 česnako skiltelės
- 1 arb. š. maltų kumino sėklų
- žiupsnelis druskos
- 1 valg. š. tahini (sezamų pastos)
- 4 valg. š. vandens
- 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. paprikos miltelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nusunkti avinžirnius ir perplauti juos vandeniu. Kelis sveikus avinžirnius atidėti papuošimui.
2. Sudėkite avinžirnius, citrinos sultis, česnaką, kumino sėklas, druską, tahini ir vandenį į virtuvinį kombainą ir sutrinti iki vientisos, kreminės masės.
3. Pagal skonį galima įdėti daugiau citrinos sulčių, česnako, kumino ar druskos. Perkelti humusą į lėkštę ir išlyginti paviršių šaukšto nugarėle. Apšlakstyti ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pabarstyti atidėtais avinžirniais.
4. Užbarstyti paprikos milteliais ir patiekti su duonos ar daržovių lazdelėmis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.