Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Garsiausio Australijos deserto receptas pagal Žilviną Grigaitį

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-04-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Garsiausio Australijos deserto receptas pagal Žilviną Grigaitį

Laikas.lt

Australijoje daug laiko praleidžiantis verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgaujasi visais jos teikiamais malonumais: saule, jūra, įvairiapusiška virtuve, kokybiškais vynais ir žinoma šioje šalyje ypač mėgiamu „Anos Pavlovos“ desertu.

Įdomu tai, kad šis desertas buvo pavadintas garsios rusų balerinos Anos Pavlovos garbei. Manoma, kad jis buvos sukurtas maždaug 1926 m. balerinos gastrolių metu, kai ji užmezgė trumpą romaną su garsiu šefu. Kas galėjo pagalvoti, kad ši meilės istorija paliks tokį gilų pėdsaką Australijos virtuvėje? Tiesa, į šio deserto kilmę teises reiškia ir N. Zelandijos gyventojai. Tešla morenginiam tortui gaminama tik iš kiaušinių baltymų bei cukraus. Ypatingo grožio tortas yra traškus iš išorės, o viduje minkštas, patiekiamas su plakta grietinėle, vaisiais ar uogomis. Skamba viliojančiai? Štai gardumyno receptas.

Morengui paruošti reikės:

  • 200 g kiaušinių baltymų;
  • 300 g cukraus;
  • 1 š. baltojo vyno acto;
  • žiupsnelio vanilės ir druskos.

Viršutiniam deserto sluoksniui paruošti reikės:

  • 200 g 35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 100 g cukraus;
  • 80 g braškių;
  • 30 g aviečių;
  • 1 pasifloro vaisiaus.

Morengo paruošimas: į dubenėlį su kiaušinių baltymais įdėkite žiupsnelį druskos ir išplakite. Palaipsniui pilkite cukrų, actą ir vanilę. Masę plakite iki standžių putų. Orkaitę įkaitinkite iki 130 laipsnių karščio. Ant kepimo skardos dėkite kepimo popierių ir ant jo formuokite norimo dydžio morengus. Orkaitėje kepkite 50 minučių. Iškeptų morengų iškart netraukite iš orkaitės, bet pravėrę orkaites dureles, leiskite jiems gerai atvėsti.

Viršutinio deserto sluoksnio paruošimas: gerai išplakite grietinėlę su cukrumi. Plaktą grietinėlę uždėkite ant atvėsinto morengo viršaus. Braškes ir avietes supjaustykite norimo dydžio griežinėliais ir uždėkite ant plaktos grietinėlės. Pasifloro vaisių perpjaukite per pusę ir jo minkštimu apšlakstykite desertą.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:morengų receptaireceptairima remeikienėsiurprizas lėkštėjeskanutortų receptaižilvinas grigaitis

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (315)
Naujienos

Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (315)

2013-08-22
Kino pusryčiuose - nevykęs D. Lyncho kliedesys
Laikas.lt pusryčiai

Kino pusryčiuose – nevykęs D. Lyncho kliedesys

2012-10-23
Šešiametė milijonierė mėgaujasi šlove
Įdomu

Šešiametė milijonierė mėgaujasi šlove, prabanga ir gurmanišku maistu (foto)

2013-04-15
Kuo naudinga rooibos arbata?
Naujienos

Kuo naudinga rooibos arbata?

2015-11-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?