Salotos – tai ne tik lengvas, bet ir sveikas pasirinkimas, kuris gali tapti tiek užkandžiu, tiek pagrindiniu patiekalu.
Vienas iš universalių receptų, tinkančių tiek pietums, tiek vakarienei, yra salotos su avokadu ir feta. Šis derinys ne tik puikiai dera skonio prasme, bet ir praturtina organizmą svarbiais vitaminais bei mineralais.
Salotos su avokadu ir feta – receptas
Salotų sudedamosios dalys turi būti šviežios, kad jų skonis būtų nepriekaištingas.

- 1 didelio avokado, kuris suteiks kreminį tekstūrą;
- 150 g fetos sūrio, dėl kurio patiekalas taps sūresnis ir išraiškingesnis;
- 2 vidutinių pomidorų – jų rūgštumas suteiks balanso;
- 1 agurko, kuris atneš gaivumo;
- 1 raudonojo svogūno, kuris praturtins skonį subtiliu aitrumu;
- 2 saujų salotų mišinio (galite naudoti romainę, špinatus, rukolą ar kitas mėgstamas salotas);
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus ir 1 šaukšto citrinos sulčių – tai puikus padažas;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Žiupsnelio šviežių krapų arba petražolių, kurie pridės aromato ir spalvos.
- Pasiruoškite daržoves. Nuplaukite visas daržoves ir nusausinkite. Avokadą perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliuką, minkštimą supjaustykite kubeliais. Pomidorus ir agurką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną – plonais griežinėliais.
- Ruoškite pagrindą. Dideliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, pomidorus, agurkus ir svogūnus.
- Pridėkite feta ir avokadą. Švelniai įmaišykite avokado kubelius ir feta sūrį, kad šie ingredientai nesutrintų.
- Pagardinkite. Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus. Užpilkite šį mišinį ant salotų ir atsargiai išmaišykite.
- Papuoškite. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais krapais ar petražolėmis.
Kodėl verta išbandyti šį receptą?
Šios salotos yra puikus pasirinkimas ne tik dėl skonio, bet ir dėl maistinės vertės. Avokadas yra turtingas sveikųjų riebalų, kurie padeda palaikyti širdies sveikatą, o feta sūris – puikus kalcio ir baltymų šaltinis. Šviežios daržovės užtikrina, kad organizmas gautų reikalingų vitaminų, o alyvuogių aliejus suteikia organizmui naudingų antioksidantų.
Patarimai ir variacijos
- Norėdami salotoms suteikti papildomo traškumo, įmaišykite skrudintų riešutų, tokių kaip migdolai ar graikiniai riešutai.
- Jei norite eksperimentuoti, pridėkite saulėje džiovintų pomidorų ar kaparėlių, kurie suteiks ryškesnio skonio.
- Šias salotas galite paversti dar sočiau patiekiant jas su skrudinta duona ar šalia patiekdami keptą vištienos filė.
Salotos su avokadu ir feta – tai ne tik sveikas pasirinkimas, bet ir universali, greitai pagaminama galimybė mėgautis skaniu ir išraiškingu maistu.
Šis receptas puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek vaišių stalui. Paruošimas neužims daug laiko, o rezultatas tikrai nudžiugins jus ir jūsų artimuosius!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://cookpad.com