Du kartus keptos įdarytos bulvės – tai traškios, keptos bulvės su sodriu, kreminiu įdaru. Orkaitėje keptos bulvės yra pripildomos puriu bulvių, grietinės ir sūrio mišiniu, pagardintu laiškiniais svogūnais ir traškia šonine.
Du kartus keptos įdarytos bulvės: receptas
Galima patiekti su šviežiomis daržovėmis, papildomai pagardinti grietine ar mėgstamais prieskoniais.
Ingredientai:
- 4 bulvės (didelės
- 8 juostelės šoninės
- 200 g grietinės
- 120 ml pieno
- 4 valg. š. sviesto (minkšto)
- ½ arb. š. druskos
- ½ arb. š. pipirų
- Gabalėlis čederio sūrio
- Keli laiškiniai svogūnai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros. Bulves išdėlioti kepimo inde.
2. Dėti bulves kepti į orkaitę, kol suminkštės, apie 1 val (priklausomai nuo dydžio). Ištraukti ir palikti šiek tiek atvėsti.
3. Tuo tarpu įkaitinti keptuvę ir iškepti šoninę iki traškumo. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio, sutrupinti ir atidėti.
4. Iškepusias bulves perpjauti išilgai per pusę ir išskobti minkštimą į didelį dubenį, žieveles išdėliojant lėkštėje.
5. Į bulvių minkštimą įmaišyti grietinę, pieną, sviestą, druską, pipirus, pusę tarkuoto čederio sūrio ir pusę laiškinių svogūnų. Rankiniu plaktuvu viską išplakti kol masė taps puri ir vientisa.
6. Gautą mišinį sudėti atgal į bulvių žieveles. Ant viršaus užbarstyti likusį tarkuotą čederio sūrį, smulkintus laiškinius svogūnus ir traškią šoninę.
7. Bulves grąžinti į orkaitę ir kepti dar apie 15 min., kol sūris išsilydys.
Recepto šaltinis: https://www.allrecipes.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.