Dribsnių krepšeliai su maskarpone – tobulas skanėstas! Traškus dribsnių pagrindas, saldintas datulėmis ir kreminis maskarponės viršus, o viršus padailintas ir pasaldintas šokoladu – tiesiog sunku atsispirti.
Dribsnių krepšeliai su maskarpone: receptas
Greitai paruošiamas desertas smaližiams prie kavos. Krepšelius skanu valgyti tiesiai išimtus iš šaldiklio, kaip ledus, arba palaukti kol šiek tiek atšils ir kremas suminkštės.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 100 g 5 grūdų dribsnių
- 60 g datulių
- 30 g žemės riešutų miltų
Kremui:
- 200 g maskarponės sūrio
- 100 kokosų pieno 21%
- skonio lašų (naudojau vanilės skonio)
Papuošimui:
- 40 g juodojo šokolado (naudojau su figomis)
- 1 a.š. kokosų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pagrindui dribsnius užpilti šaltu vandeniu ir palikti pastovėti, kol vanduo susigers.
2. Pašalinti datulių odeles ir kauliukus.
3. Sumaišyti datules su išbrinkusiais dribsniais ir žemės riešutų miltais rankomis iki vientisos masės.
4. Po 1 šaukštą masės dėti į keksiukų formelių dugną (patogiausia naudoti silikonines), užpildant apie pusės formelės tūrį.
5. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Palikti atvėsti.
6. Maskarponę išmaišyti su kokosų pienu ir skonio lašais. Kremą dėti į formeles ant dribsnių pagrindo. Dėti į šaldiklį 1 valandai.
7. Garų vonelėje (ar mikrobangų krosnelėje) ištirpinti šokoladą su kokosų aliejumi, išmaišyti iki vientisumo ir apšlakstyti krepšelius. Dėti į šaldiklį dar 15 minučių.
Šiuo puikiu receptu su Laikas.lt redakcija pasidalino Aurelija iš „Rožinis avokadas”, dar daugiau jos receptų rasite jos Instagram paskyroje.