Deginto sviesto pyragas – ypatingos tekstūros, su traškiais riešutukais, su skonio gilumo ir sodrumo suteikiančiu degintu sviestu. Patiks tikriems smaližiams!
Deginto sviesto pyragas: receptas
Tokio pyrago dar tikriausiai nesate ragavę, jo receptą tikrai verta išbandyti! Gabalėlis šio skanėsto bus tobulas prie puodelio kvapnios arbatos ar kavos.

Ingredientai:
- 285 g kvietinių miltų
- 1.5 a.š. kepimo miltelių
- 227 g sviesto
- 200 g baltojo šokolado
- 200 g rudojo cukraus
- 1.5 v.š. vanilės pastos
- 1 a.š. druskos
- 2 vnt. didelių kiaušinių (kambario temperatūros)
- 4 vnt. didelių kiaušinių trynių (kambario temperatūros)
- 90 g smulkintų skrudintų riešutų
- 85 g smulkinto juodojo šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. Kepimo formą (naudojau 23*33 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius
3. Ištirpinkite 170 g sviesto. Kaitinkite, kol taps gintarinės spalvos ir ims skleisti riešutų aromatą, užtruks 3-5 minutes. Nuimkite nuo kaitros, įmaišykite likusį sviestą ir maišykite, kol nustos putoti. Įmaišykite cukrų, druską ir vanilę. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Įmuškite kiaušinius ir trynius, išplakite šluotele iki vientisos masės.
4. Į sviesto masę suberkite miltų mišinį, maišykite tik iki susijungs visi ingredientai. Įmaišykite riešutus ir smulkintą šokoladą.
5. Tešlą supilkite į kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
6. Kepkite 16-22 minutes arba kol sutvirtės kraštai, o viršus taps auksinis ir pradės trūkinėti. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar iškepė – įsmeigus ir ištraukus jis turi likti šiek tiek drėgnas, su trupiniais. Neperkepkite!
6. Iškepusį išimkite ir palikite atvėsti. Suėmę už kepimo popieriaus kraštų atsargiai išimkite iš formos, supjaustykite gabalėliais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.