Citrinų padažas – šis citrininis kremas yra saldus ir gaivus skanėstas, puikiai tinkantis įvairiems desertams ar tiesiog kaip užtepas ant skrebučių. Su citrinos sultimis, žievele ir sviestu, jis suteikia intensyvų citrusinių skonių derinį, o jo tekstūra – švelni ir kreminė.
Citrinų padažas: receptas
Kremas yra universalus – tinka tiek ant skrudintų duonos riekelių, tiek kaip pyragų, sausainių ar blynų papildymas.
Ingredientai:
- 4 kiaušiniai (dideli)
- 4 citrinos
- 300 g cukraus pudros
- 225 g sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti kiaušinius į puodą ir suplakti, kad susimaišytų. Įmaišyti citrinos sultis, nutarkuotas žieveles, citrinos pudrą ir gabaliukais pjaustytą sviestą. Puodą statyti ant vidutinės kaitros.
2. Nuolat plakti mišinį ant kaitros, kol jis apdengs šaukšto nugarėlę ir šiek tiek sutirštės – tai gali užtrukti 7–10 min. Neleisti mišiniui užvirti, nes jis gali atsiskirti.
3. Nuimti nuo kaitros ir palikti atvėsti. Supilti į sterilizuotą stiklainį (arba į du mažus stiklainius), uždaryti ir leisti sutirštėti.
4. Laikyti šaldytuve iki mėnesio, tačiau sunaudoti per savaitę po stiklainio atidarymo.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.