Citrininis nekeptas sūrio pyragas – šis gaivus ir švelnaus skonio nekeptas sūrio pyragas yra puikus desertas įvairioms progoms. Traškus sausainių pagrindas idealiai dera su švelniu maskarponės, citrinų sulčių ir cukraus kremu.
Citrininis nekeptas sūrio pyragas: receptas
Tai desertas, kuris atrodo įspūdingai, bet yra paprastai paruošiamas – jokių sudėtingų žingsnių ar kepimo. Puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam savaitgalio pasilepinimui.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 10 sausainių
- 75 g sviesto (ištirpinto)
- 1 valg. š. medaus
Įdarui:
- 700 g maskarponės sūrio
- 2 citrinų sultys ir nutarkuota žievelė
- 200 g cukraus (pagal skonį galima dėti daugiau)
- 4 valg. š. cukraus pudros
- mėta (papuošimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištepti 23 cm skersmens kepimo formos dugną dalimi ištirpinto sviesto ir įkloti kepimo popieriaus apskritimą.
2. Sausainius sutrinti ir sudėti į dubenį, įpilti ištirpintą sviestą bei medaus ir gerai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
3. Supilti sausainių masę į formą. Šaukšto nugarėle švelniai spausti trupinius nuo centro į kraštus, kol paviršius taps lygus. Tai bus pyrago pagrindas. Padėti formą į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
4. Įdarui dubenyje sumaišyti maskarponę, citrinų sultis ir žievelę, cukrų ir cukraus pudrą, kol masė taps vientisa. Labai svarbu nepermaišyti. Paragauti ir pagal poreikį įberti daugiau cukraus.
5. Sudėti įdarą ant atvėsusio sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
6. Prieš patiekiant, aplink kepimo formos kraštus prabraukti karštu rankšluosčiu, kad pyragas lengviau išsiimtų.
7. Paruoštą pyragą papuošti uogomis ir mėtų lapeliais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.