Burokėlių humusas – tai spalvingas ir maistingas humuso variantas, kuris ne tik atrodo įspūdingai, bet ir pasižymi sodriu, šiek tiek žemišku skoniu. Ryškiai rausva spalva iš karto patraukia akį.
Burokėlių humusas: receptas
Puikus pasirinkimas lengvam užkandžiui, piknikui ar šventiniam stalui. Tobulas priedas ruošiant sumuštinius ar mėgautis su daržovių lazdelėmis.
Ingredientai:
- 1 virtas burokėlis (tinka ir keptas)
- 150 g avinžirnių
- 2 česnakų skiltelės
- 1-2 arb. š. sezamų pastos (tahini)
- Druskos pagal skonį
- Šiek tiek skysčio nuo avinžirnių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į maisto smulkintuvą sudėti šiek tiek pasmulkintą burokėlį.
2. Prie burokėlių sudėti avinžirnius, nuluptas česnakų skilteles, įdėti sezamų pastos.
3. Tuomet pagardinti druska ir įpilti šiek tiek avinžirnių skysčio, kad masė nebūtų sausa.
4. Viską sutrinti iki vientisos konsistencijos. Jeigu sunkiai trinasi, įpilti dar skysčio.
5. Patiekiant apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti sezamų sėklomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.