Burnoje tirpstanti Velykų boba – minkštutė, puri lyg debesėlis, ją norisi ne pjaustyti, o plėšyti gabalėliais! Velykų boba tokia skani, kad galite dvigubinti normą ir kepti iškart dvi.
Burnoje tirpstanti Velykų boba: receptas
Minkštutė mielinė Velykų boba tobuloms Velykų vaišėms. Kadangi kepinys yra mielinis, paruošti užtruks, tačiau rezultatas to tikrai vertas!
Ingredientai:
- 130 ml pieno
- 30 g šviežių mielių
- 300 g kvietinių miltų
- 100 ml ištirpinto sviesto
- 80 g cukraus
- 5 vnt. kiaušinių trynių
- 1 vnt. citrinos žievelės
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 0.5 a.š. druskos
- 1 v.š. cukraus pudros
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pieną šiek tiek pašildykite, kad būtų drungnas. Mieles patrupinkite ir suberkite į pieną, taip pat čia suberkite 100 g miltų. Išmaišykite ir palikite pastovėti, kol masė pakils, pasūdykite ir išplakite.
2. Iki purumo su cukrumi išplakite kiaušinių trynius. Įmaišykite į pakilusią masę su mielėmis. Taip pat įmaišykite tarkuotas citrinos žieveles, vanilinį cukrų ir likusius miltus. Suminkykite, įmaišykite ištirpintą sviestą, uždenkite ir palikite dar kartą pakilti.
3. Kepimo formos vidų patepkite sviestu ir pabarstykite trupučiu miltų. Sukrėskite į ją tešlą ir dar kartą palikite pakilti.
4. Kai tešla padvigubės, pašaukite į iki 160 C laipsnių įkaitintos orkaitės žemiausią lentyną. Kepkite 30-40 minučių. Jei kepant per greitai ruduoja, pridenkite folija, blizgia puse į vidų.
5. Iškepusią Velykų bobą pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.