Bulvių riekelių apkepas su grietinėle – tobula komfortiška vakarienė, kuri sušildys ir nustebins savo skoniu. Paprastas, bet itin gardus patiekalas.
Bulvių riekelių apkepas su grietinėle: receptas
Patiekis su šviežiomis salotomis ar mėgstamais garnyrais, tai gali būti idealus pasirinkimas vakarienei.
Ingredientai:
- 600 ml pieno
- 2 česnako skiltelės
- 3 lauro lapai
- 2 čiobrelių šakelės
- 1 poras
- 400 ml grietinėlės (riebios)
- 900 g bulvių
- 6-8 riekelės rūkytos šoninės (neprivaloma)
- gabalėlis sviesto (aptepimui)
- 90 g kietojo sūrio
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į puodą supilti pieną, sudėti traiškytą česnaką, lauro lapus, čiobrelius ir plonais griežinėliais pjaustytą porą. Užvirinti, tada nukelti nuo kaitros ir leisti pastovėti 1 val, kad pienas sugertų visus skonius. Nukošti pieną ir išmesti daržoves bei žoleles.
2. Į didelį puodą supilti aromatizuotą pieną, supilti grietinėlę ir sudėti plonais griežinėliais pjaustytas bulves bei žiupsnį druskos. Užvirinti, kartais pamaišyti. Kai grietinėlė pradės burbuliuoti – iš karto nukelti puodą nuo kaitros. Pagardinti pipirais.
3. Jei naudojama šoninė, ją kepti keptuvėje kol taps auksinės spalvos ir traški. Atidėti ant popieriniais rankšluosčiais ištiestos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Tuomet susmulkinti kai atvės.
4. Ištepti didelį kepimo indą sviestu. Naudojantis kiaurasamčių dėkite maždaug pusę bulvių į indą, tada užpilti dalį grietinėlės mišinio. Sutarkuotį sūrį ir pusę jo pabarstyti ant bulvių, užberiant šoninės (jei naudojama). Sudėti likusias bulves, užpilti likusiu grietinėlės mišiniu ir apibarstyti likusiu sūriu.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Uždengti indą folija ir kepti 1 val.
6. Nuimti foliją, apibarstyti čiobreliais ir šviežiai maltais pipirais, tada kepti dar 30 min, kol viršus taps auksinės spalvos ir bulvės taps minkštos.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.