Bulvių blynai su obuoliais – šie blyneliai su bulvėmis ir obuoliais yra puikus derinys tarp švelnaus saldumo ir pikantiško skonio.
Bulvių blynai su obuoliais: receptas
Tai greitai paruošiamas, tačiau labai skanus ir maistingas patiekalas, kuris tinka su įvairiais padažais arba šviežiais garnyrais.
Ingredientai:
- 500 g bulvių
- 1 obuolys
- 2 šalotiniai svogūnai
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. kalendrų sėklų
- 3 valg. š. miltų su kepimo milteliais (self-raising flour)
- 2 kiaušiniai
- nedidelė sauja petražolių lapelių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- augalinis aliejus kepimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nuskustas bulves sutarkuoti ir sudėti į dubenį. Obuolį, su žievele, taip pat sutarkuoti ir sudėti prie bulvių. Viską sudėti į sietelį ar kiaurasamtį kartu su smulkintais šalotiniais svogūnais ir sumaišyti su druska. Palikti pastovėti 20 min.
2. Rankomis suspausti mišinį, kad būtų pašalinta kuo daugiau skysčio. Perkelti į didelį dubenį ir įberti druskos, kalendros sėklų, suberti miltus, įmušti kiaušinius ir pagardinti pipirais bei smulkintomis petražolėmis. Lengvai viską išmaišyti, kad viskas tik susijungtų.
3. Įkaitinti keptuvėje aliejaus (apie 1 cm gylio) ant vidutinės kaitros. Tokia temperatūra leis blyneliams gražiai apskrusti išorėje, o viduje išlikti minkštiems.
4. Į keptuvę dėti paruoštos masės, suformuoti blynelius ir kepti kol gražiai paruduos ir taps traškūs. Apversti ir kepti kitą pusę. Išimti ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
5. Patiekti su grietine, jogurtu ar kitais priedais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.