Bulviniai virtinukai – tai minkšti, švelnaus skonio bulviniai kukuliukai, pagaminti iš paprastų ingredientų. Jie puikiai tinka su įvairiais padažais – nuo klasikinių iki kūrybiškų improvizacijų.
Bulviniai virtinukai: receptas
Subtilus skonis ir švelni tekstūra paverčia šį patiekalą universaliu pasirinkimu tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.
Ingredientai:
- 4 bulvės (vidutinio dydžio)
- 20g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
- 1 kiaušinis (didelis)
- 80g miltų (papildomai miltų pabarstymui)
- druska ir baltieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Nuplautas bulves (su lupena) dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 40-60 min, kol jos suminkštės ir bus visiškai iškepusios. Kai bulvės bus iškeptos ir vis dar karštos, perpjauti jas per pusę ir šaukštu išskobti minkštimą, tada bulves gerai sutrinti. Paimti maždaug 250 g šių iškeptų bulvių košės ir dėti ant švaraus paviršiaus.
3. Kol dar bulvės karštos sudėti tarkuotą kietąjį sūrį kartu su daug druskos ir pipirų ir gerai išmaišyti. Padaryti duobutę viduryje ir įmušti kiaušinį. Naudojantis ranką gerai išmaišyti viską.
4. Kai viskas bus gerai sumaišyta – pradėti dėti pusę miltų ir formuoti tešlą. Kai ji pradės jungtis, suberti likusius miltus. Kai tešla nebebus lipni – nustoti minkyti.
5. Paimti ketvirtadalį tešlos ir kitą dalį laikyti po švariu virtuviniu rankšluosčiu arba plėvele, kad ji nesudžiūtų. Švelniai suformuoti tešlą į ilgesnį ir tolygų dešrelės formos cilindrą ant lengvai pabarstyto paviršiaus, tada naudojantis aštriu peiliu supjaustyti vienodo dydžio virtinukus. Galima juos palikti tokius, kokie yra, arba perbraukti ant šakutės, kad susidarytų briaunos. Užbaigus formuoti, dėti virtinukus ant pabarstyto miltais paviršiaus.
6. Tęsti šį procesą su likusia tešla, laikant tešlą ir virtunukus uždengtus, kai nenaudojami, kad jie nesudžiūtų ir nesuliptų
7. Pripilti didelį puodą vandens, įberti druskos ir užvirti. Kai vanduo užvirs – sudėti virtinukus ir virti apie 1-2 min ant didelės kaitros – jie bus paruošti, kai iškils į paviršių.
8. Nukošti virtinukus ir patiekti pagal savo skonį. Gardu su pomidorų ir baziliko padažu, tačiau taip pat galima juos valgyti su pesto, Parmezano sūriu ir pipirais arba netgi su ragų padažu. Taip pat galima juos apkepinti po virimo, kad taptų traškesni.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.