Bulvėmis įdarytos plokščiaduonės – šie minkšti ir sotūs indiški plokštainiai su kvapniu bulvių įdaru puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Rankomis formuojama tešla yra paprasta, o švelniai aštrus įdaras suteikia šiam patiekalui išskirtinį skonį.
Bulvėmis įdarytos plokščiaduonės: receptas
Tai gardus pasirinkimas norintiems išbandyti ką nors naujo ir namuose pasigaminti paprastą, bet ypatingą patiekalą.
Ingredientai:
- Tešlai:
- 300 g miltų,
- ¼ arb. š. druskos
- 1 valg. š. aliejaus
- Įdarui:
- 3 bulvės (apie 525 g, nuluptos ir supjaustytos ketvirčiais
- 1 svogūnas
- 1-2 čili pipirai
- ½ arb. š. druskos
- ½ arb. š. džiovintų čili dribsnių
- ½ arb. š. garam masala prieskonių
- Sviestas, patiekimui (nebūtina)
- Jogurtas, patiekimui (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įdarui paruošti virti gabalėliais pjaustytas bulves 15 min arba kol jos taps labai minkštos, bet nesukritusios. Gerai nukošti ir palikti kelias minutes atvėsti. Sutrinti bulves šakute (turėtų likti šiek tiek tekstūros).
2. Tešlai paruošti suberti miltus, druską ir aliejų į dubenį. Pamažu įmaišyti 160-180 ml vandens (arba šiek tiek daugiau, jei reikia), kad susidarytų tešla. Išimti tešlą ant lengvai miltuoto paviršiaus ir minkyti 2 min, tada įdėti į dubenį, uždengti maistine plėvele ir leisti pailsėti 15 min.
3. Tuo tarpu paruošti įdarą – sumaišyti bulves su smulkiai pjaustytu svogūnu, pjaustytu šviežiu čiliu, druska, čili dribsniais ir garam masala prieskoniais. Gerai išmaišyti ir padalinti į aštuonias vienodas dalis.
4. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočioti ant lengvai miltuoto paviršiaus į apskritimą, kurio skersmuo būtų apie 7,5 cm. Į kiekvieną apskritimą dėti bulvių porciją ir perlenkti tešlą, kad pasislėptų įdaras. Paspausti pirštais, kad gerai užsispaustų ir vėl iškočioti ant lengvai miltuoto paviršiaus į apskritimą, kurio skersmuo būtų apie 15 cm. Stengtis, kad įdaras neprasiskverbtų per tešlą.
5. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir kepti kiekvieną plokščiaduonę 2 min iš abiejų pusių, kol pradės skrusti. Užpilti iki 1 arb. š. aliejaus antduonelės ir kepti dar 1-2 min, kol ji taps auksinės spalvos.
6. Patiekti karštą, uždėjus sviesto ant viršaus ir jogurto šalia (jei naudojamas).
Recepti šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.