Ingridientai:
Miltai – 360 g tešlai, 8 g įdarui
Margarinas – 40 g
Kiaušiniai -2 tešlai, 1 įdarui
Cukrus – 30 g tešlai, 16 g įdarui
Kepimo milteliai
Citrinų sultys – 1 šaukštelis
Druska
Vanduo – 130 g
Varškė – 200 g
Vanilinis cukrus
Margarinas – 40 g
Kiaušiniai -2 tešlai, 1 įdarui
Cukrus – 30 g tešlai, 16 g įdarui
Kepimo milteliai
Citrinų sultys – 1 šaukštelis
Druska
Vanduo – 130 g
Varškė – 200 g
Vanilinis cukrus
Paruoškite įdarą: varškę pertrinkite, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, miltus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir viską išmaišykite. Margariną išsukite iki purios masės. Vandenyje ištirpinkite druską, cukrų, įpilkite citrinų sulčių, įmuškite 2 kiaušinius, viską išmaišykite. Šį mišinį maišydami plona srovele supilkite į margariną. Gautą masę sumaišykite su persijotais miltais ir kepimo milteliais. Išminkykite tešlą, iškočiokite 0,5 cm storio lakštą, iš jo išpjaukite 8-10 cm skersmens paplotėlius, jų kraštus sužnybkite, suformuodami aukštesnį kraštą. Paplotėlius sudėkite į riebalais pateptą skardą, kiekvieno vidurį užpildykite varškės mase, šaukšteliu padarykite raštą, viršų patepkite kiaušiniu ir pašaukite į 230 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 15-20 min.
Skanaus!