Bananų blynai su pilno grūdo miltais – šie blyneliai su bananais yra lengvi, purūs ir skanūs. Jie greitai paruošiami ir gali būti patiekiami su mėgstamais padažais ar pagardais, suteikiant jums galimybę pritaikyti pagal savo skonį.
Bananų blynai su pilno grūdo miltais: receptas
Jeigu nėra galimybės įsigyti pilno grūdo miltų su kildinimo medžiaga, vietoj jų galima naudoti tokį patį kiekį paprastų pilno grūdo miltų ir papildomai įberti 1,5 arb. š. kepimo miltelių.
Ingredientai:
- 125 g viso grūdo miltai su kildinimo medžiaga (self-raising)
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- 1 kiaušinis (didelis)
- 150 ml pieno
- 1 bananas (apie 150 g, prinokęs)
- 1 arb. š. saulėgrąžų arba augalinio aliejaus kepimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį suberti miltus ir kepimo miltelius, lengvai sumaišyti. Padaryti duobutę centre ir įmušti kiaušinį. Supilti pusę pieno ir išplakti tirštą tešlą.
2. Pieną supilti likusį į tešlą. Bananą sutrinti šakute ir taip pat sudėti į dubenį. Gerai išmaišyti.
3. Įkaitinti didelę keptuvę ant vidutinės kaitros. Patepti aliejumi. Kai keptuvė įkais – įpilti po šaukštą tešlos suformuojant blynus.
4. Kepti blynus 1,5 min arba kol ant paviršiaus atsiras burbuliukų ir kraštai atrodys sausi bei šiek tiek blizgūs. Greitai ir atsargiai apversti ir kepti kitą pusę dar 1,5 min, kol jie bus lengvi, purūs ir šviesiai auksinės spalvos.
5. Patiekti blynus su mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.