Azijietiška antiena su česnakiniu padažu – tai intensyvaus skonio ir išraiškingos tekstūros derinys, kuriame susipina saldumas, sūrumas ir švelnus aštrumas. Jis išsiskiria savo aromatingumu, ryškiomis spalvomis ir puikiai subalansuotu skoniu.
Azijietiška antiena su česnakiniu padažu: receptas
Lengvas, bet sotus pasirinkimas, kuris maloniai nustebins su kiekvienu kąsniu.
Ingredientai:
- 340 g ančių šlaunelių mėsos
- 2 valg. š. sojų padažo
- 1 valg. š. krakmolo
- šiek tiek aliejaus kepimui
- 1 morka
- 1/2 agurko
- 1/2 paprikos
- 2 valg. š. konservuotų bambuko ūglių
- 1-2 skiltelės česnako
- mažas gabalėlis imbiero
- keletas svogūnų laiškų
- sezamo sėklų
- Keli lapai romaninių salotų
Padažas kepimui:
- 2 valg. š. hoisin padažo
- 1 valg. š. sojos
- 1 valg. š. ryžių acto
- 1 arb. š. medaus
- 1 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus
Česnakinis padažas:
- 3–4 sutarkuotos skiltelės česnako
- 2 valg. š. majonezo
- 1 valg. š. sojos
- 1 arb. š. ryžių acto
- 1 arb. š. medaus
- 1 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Antieną pasmulkinti į mažesnius gabaliukus ir sumaišyti dubenyje su soja ir krakmolu. Leisti pastovėti 10-30 min.
2. Tuo tarpu dubenėlyje sumaišyti hoisin ir sojų padažus, ryžių actą, medų ir skrudintų sezamų aliejų.
3. Tuomet kitame dubenėlyje paruošti česnakinį padažą – išspausti česnakų skilteles, dėti majonezo, įpilti sojos padažo ir ryžių acto, įdėti medaus ir skrudintų sezamų aliejaus. Viską labai gerai išmaišyti. Palikti šiek tiek pastovėti.
4. Juostelėmis supjaustyti papriką, morką ir agurką. Didelėje keptuvėje ant didelės kaitros įkaitinti aliejaus ir sudėti antienos gabaliukus. Apkepti minutę ir tuomet dėti traiškytą česnaką ir tarkuotą imbierą.
5. Po kelių minučių sudėti morkas, papriką ir bambuko ūglius. Išmaišyti ir kepti porą minučių.
6. Tuomet supilti padažą, viską gerai išmaišyti, kad visi mėsos gabaliukai pasidengtų padažu. Iškepusią mėsą perkelti į lėkštę.
7. Į salotos lapą dėti šaukštą antienos su daržovėmis, agurko juostelių, smulkintų svogūnų laiškų ir sezamo sėklų – susukti, merkti į padažą ir mėgautis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.