Avižiniai blynai su graikišku jogurtu – šie blyneliai yra puikus pasirinkimas, norint pasimėgauti lengvais, sveikais pusryčiais. Blynų tekstūra yra švelni, o skonis gaivus ir saldus, suteikiantis energijos visai dienai. Idealus pasirinkimas tiems, kurie nori sveikai pradėti rytą mėgaujantis šiltu, skaniu ir maistingu patiekalu.
Avižiniai blynai su graikišku jogurtu: receptas
Greitai paruošiami blynai, kurie, patiekus su mėgstamiausiais priedais, garantuos gardžią dienos pradžią.
Ingredientai:
- 95 g avižiniai dribsniai
- 6 kiaušinių baltymai
- 140 g graikiško jogurto
- 4 valg. š. ryžių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
Patiekimui: - 40 g graikiško jogurto
- 8 braškės (ar kitos uogos)
- 2 valg. š. glotnaus žemės riešutų sviesto
- medus arba klevų sirupas
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Blynų tešlai paruošti į kokteilinę sudėti avižinius dribsnius, kiaušinių baltymus, graikišką jogurtą.
2. Suberti ryžių miltus ir kepimo miltelius. Viską suplakti kol masė taps vientisa. Palikti pastovėti 5-10 min.
3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros. Įpilti samtelį tešlos formuojant blynus.
Laukti 2–3 min, kol viršutinė blynų pusė pradės burbuliuoti ir kraštai atrodys sustingę.
4. Naudojantis mentele apversti blyną ir kepti dar 2-3 min, kol abi pusės taps auksinės ir blynas pakils.
5. Iškeptus blynus patiekti su graikišku jogurtu, šviežiomis uogomis, riešutų sviestu ir pagardinti saldikliu – medumi ar klevų sirupu.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.