Avižiniai blynai su aviečių ir medaus užpilu – tai pusryčių idėja (o gal desertas), kuri džiugina ir gomurį, ir kūną. Be pridėtinių nereikalingų ingredientų, švelniai saldūs, maistingi ir neapsunkinantys.
Avižiniai blynai su aviečių ir medaus užpilu: receptas
Patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, o šiltas užpilas paverčia kiekvieną kąsnį šiek tiek ypatingesniu.
Ingredientai:
- 150 g medaus
- 150 g aviečių ( šaldytų arba šviežių)
- 100 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
- ¼ arb. š. jūros druskos dribsnių
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1½ arb. š. maltos cinamono
- 100 ml avižų pieno (arba kito pasirinkto pieno)
- 1 kiaušinis
- 1 arb. š. vanilės pastos arba ekstrakto
- 1 arb. š. saulėgrąžų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į mažą puodą supilti medų ir avietes, kaitinti ant vidutinės kaitros, dažnai maišant, kol avietės atitirps (jei naudojamos šaldytas). Tai neturėtų užtrukti ilgiau nei 3 min. Nukelti puodą nuo kaitros.
2. Avižinius dribsnius ir druską sudėti į maisto smulkintuvą ir trinti, kol masė taps panaši į miltus – šiek tiek grūdėta, bet vis tiek smulkiai sumalta. Supilti į dubenį, įmaišyti kepimo miltelius ir cinamoną.
3. Matavimo indelyje išplakti pieną, kiaušinį ir vanilę, tada supilti šį skystą mišinį į sausą ir gerai išmaišyti, kol viskas susijungs. Jei tešla tampa per tiršta, įpilti dar šiek tiek pieno. Svarbu paruošus tešlą iškart kepti blynus, nes stovėdama tešla tirštėja.
4. Į keptuvę įpilti ½ arb. š. aliejaus ir su popieriniu rankšluosčiu ištepti visą paviršių. Įkaitinti ant vidutinės kaitros. Kai keptuvė įkais – pilti tešlą ir formuoti blynus. Kepti po maždaug 2 min kiekvieną pusę. Kepant nespausti jų žemyn ir neversti daugiau nei vieną kartą. Iškeptus blynelius dėti į lėkštę ir uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu kol bus iškepti visi blynai.
5. Patiekti iš karto, apliejus šiltu aviečių ir medaus užpilu.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.