Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragas
Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragas

Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragas – šis avinžirnių pyragas su riešutų sviestu ir šokoladiniu kremu yra skanus ir sveikesnis desertas, puikiai tinkantis tiems, kurie mėgsta švelnius, bet sočius skonius. Avinžirniai suteikia pyragui kreminę tekstūrą ir baltymų, o riešutų sviestas prideda šilumos ir skonio.

Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragas: receptas

Toks pyragas ypač tiks po vakarienės ar kaip užkandis prie kavos. Pasiruoškite mėgautis šiuo sveikesniu desertu, kuris džiugins tiek skoniu, tiek tekstūra!

Ingredientai:

  • 400 g avinžirnių (konservuotų)
  • 50 g riešutų sviesto
  • 2 valg. š. migdolų miltų
  • Šiek tiek mėgstamo sirupo (ar kito saldiklio)
  • Žiupsnelis druskos
  • 1-2 valg. š. šokoladinio kremo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Avinžirnius nuplauti ir sudėti į maisto smulkintuvą.
2. Prie avinžirnių sudėti riešutų sviestą ir įpilti sirupo (ar kito saldiklio) ir įberti druskos.
3. Viską sutrinti iki kreminės konsistencijos (bus gana kieta masė, tad maisto smulkintuvas turėtų būti pakankamai galingas, kad sutrintų).
4. Tuomet įberti miltus ir dar kartą viską išmaišyti.
5. Gautą masę perkelti į kepimo indą ir šiek tiek išlyginti paviršių.
6. Tuomet ant viršaus uždėti šokoladinio kremo ir peiliu paskleisti per visą plotą.
7. Orkaitę įkaitinti iki 185 C temperatūros ir pyragą kepti apie 30-40 min.
8. Iškepusį perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragasdesertaiDesertas su avinžirniaisPyragas su avinžirniaisRiešutinis pyragasRiešutų sviesto desertas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tobulo skonio morkų pyragas
Desertai

Tobulo skonio morkų pyragas – paprastas receptas kiekvienai progai

2024-12-30
Stepių šašlykas (čabanų kebabas)
Mėsos patiekalai

Stepių šašlykas (čabanų kebabas)

2024-01-06
Salotos su vištiena ir vynuogėmis šventiniam stalui
Receptai

Salotos su vištiena ir vynuogėmis šventiniam stalui

2024-12-23
Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą.
Naudinga

Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą? Neįkainjami šefų patarimai

2025-02-25

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?