Augaliniai takos su tofu ir gvakamole – tai šiuolaikiškas patiekalas, kuriame susipina kontrastingi skoniai ir tekstūros. Orkaitėje keptas tofu įgauna malonų traškumą, o gaivūs ingredientai – gvakamolė ir marinuotas raudonasis kopūstas – suteikia patiekalui šviežumo ir lengvumo.
Augaliniai takos su tofu ir gvakamole: receptas
Tai ne tik maistingas ir sotus pasirinkimas, bet ir vizualiai patrauklus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 140 g tofu (tvirto)
- 2 česnakų skiltelės
- 2 valg. š. sojų padažo
- 1 valg. š. krakmolo
- Šiek tiek aliejaus
- Gabalėlis raudonojo kopūsto
- 1 žalioji citrina
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 avokadas
- Šiek tiek žaliosios citrinos sulčių
- Keli svogūnų laiškai
- Tako paplotėlis
Tofu padažui: - 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 2 valg. š. vandens
- 1 arb. š. medaus
- 2 valg. š. sojų padažo
- Sriračos pagal skonį
- Šiek tiek apelsino sulčių
- Šiek tiek sezamų sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nuspausti skystį iš tofu ir suplėšyti gabaliukais. Sudėti į dubenį.
2. Ant tofu įspausti česnaką, įpilti sojų padažo, dėti kukurūzų krakmolo, apšlakstyti aliejumi ir gerai išmaišyti.
3. Tofu perkelti į kepimo indą ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
4. Raudonąjį kopūstą supjaustyti ir sudėti į dubenį. Apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, įberti druskos ir pipirų, išmaišyti ir palikti pasimarinuoti.
5. Gvakamolei sutrinti avokadą su žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais.
6. Tofu padažui dubenyje sumaišyti kukurūzų krakmolą, vandenį, medų, sojų padažą, Sriračą, apelsinų sultis ir sezamų sėklas. Gautą mišinį pakaitinti kol sutirštės. Tuomet sudėti iškepusį tofu bei suberti smulkintus svogūnų laiškus.
7. Ant tako paplotėlio dėti gvakamolę, tuomet sudėti kopūstą.
8. Galiausiai sudėti keptą tofu, pagardinti, jeigu norisi, marinuotais svogūnais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.