Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu – šis makaronų su pesto padažu receptas yra puikus pasirinkimas ieškantiems lengvo, bet itin aromatingo patiekalo. Naudojamas jelapenas suteikia išskirtinio aštrumo padažui, tad jo naudoti reikėtų pagal savo skonį.
Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu: receptas
Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę papildyti kitais ingredientais, pritaikant jį pagal savo skonį ir mėgstamus priedus
Ingredientai:
Pesto padažui:
- 225 g graikinių riešutų (smulkintų)
- 2 skiltelės česnako (stambiai supjaustytos)
- 1 jalapenas
- 250 g sūrio (tarkuoto)
- 2 arb. š. druskos
- 1 arb. š. juodųjų pipirų
- 85 g špinatų
- 85 g gražgarsčių (rukolos)
- 60 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
Makaronams: - 450 g fusilli makaronų
- Gabalėlis kietojo sūrio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paruošti pesto padažui į maisto smulkintuvą sudėti graikinius riešutus, česnaką, jalapeną (jeigu nesinori labai aštriai, galima pašalinti sėklytes), tarkuotą sūrį, druską ir pipirus.
2. Viską sutrinti iki vientisos masės.
3. Tada sudėti špinatus ir rukolą, vėl sutrinti.
4. Po truputį, įjungus kombainą, pilti alyvuogių aliejų ir maišyti, kol padažas taps vientisas.
5. Dideliame puode užvirinti pasūdytą vandenį ir sudėti virti makaronus. Juos išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
6. Nukošti, pasiliekant apie 225 ml vandens padažo skystinimui.
7. Ant išvirtų makaronų sudėti paruoštą pesto padažą.
8. Gerai išmaišyti ir, jei reikia, įpilti šiek tiek likusio makaronų vandens, kad padažas taptų skystesnis.
9. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
10. Patiekiant pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.
Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.