Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę

Kai norisi kažko saldaus, druska dažniausiai būna paskutinis dalykas, apie kurį pagalvojame. Ir visai be reikalo, nes ji ne tik sustiprina saldžių kepinių ir desertų skonį, bet ir padeda stabilizuoti jų konsistenciją bei pagerinti patiekalo išvaizdą. Sužinokite, kodėl druskos naudojimas gali būti itin naudingas gaminime.

Pasak Rosemary Trout, Drekselio universiteto Kulinarijos menų ir maisto mokslų departamento programos vadovės, „druska sustiprina maisto skonį, leisdama mums pilnai pajusti saldų, rūgštų ir umami skonius“. Ji taip pat pabrėžia, kad druska gali „slopinti kartumą“, kuris natūraliai nėra pageidaujamas desertuose. Be to, druska reguliuoja mielių vystymosi greitį tešloje ir skatina kepinių parudavimą, suteikdama jiems patrauklią išvaizdą.

Tinkamas druskos kiekis

Dažnai kepinių receptuose reikiamas druskos kiekis nurodomas tiesiog kaip „žiupsnelis“. Tačiau kiek iš tikrųjų tai yra? Ekspertai rekomenduoja pradėti nuo vieno arbatinio šaukštelio ir paragauti mišinio ar tešlos. Kepant duoną, į kiekvienus du puodelius miltų rekomenduojama įmaišyti apie pusantro šaukštelio druskos.

Kai kurie skoniai ypatingai dera su druska. Pavyzdžiui, šokoladas, karamelė, riešutai bei riešutų sviestas, taip pat kava – visi šie ingredientai įgauna ryškesnį skonį, kai derinami su druska. Todėl ruošiant desertus su šiais ingredientais galite drąsiai didinti druskos kiekį iki ¼ šaukštelio ar net daugiau.

Druskos naudojimas ir tinkamas kiekis

Stambios druskos naudojimas

Be įprastos valgomosios ar smulkių kristalų jūros druskos, galite naudoti druską stambiu pavidalu. Šios rūšies druska, pavyzdžiui, Maldon, rožinė Himalajų ar prancūziška pilkoji druska, naudojama patiekalą patiekiant. Ji gali suteikti desertui ne tik subtilų sūrumą, bet ir malonų traškumą be įprastai druskai būdingo kartumo.

Nepamirškite, kad druska yra ne tik skonio stipriklis, bet ir svarbus pagalbininkas, kuriant tobulą tekstūrą bei skonio balansą. Eksperimentuodami su druska, galite atrasti naujų desertų skonių dimensijų. Tad kitą kartą, gamindami šokoladinį pyragą ar riešutų sviesto sausainius, nepamirškite įmaišyti žiupsnelio (ar daugiau!) šio universalaus ingrediento!

Šaltinis: https://klopotenko.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaidruskakepiniai

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Skrebučiai su baklažanais ir mėtomis
Receptai

Skrebučiai su baklažanais ir mėtomis

2024-01-06
Vištienos ir grybų troškinys
Receptai

Vištienos troškinys su grybais ir ryžiais: sotiems pietums

2025-01-20
Bulviniai blyneliai su sojomis
Receptai

Bulviniai blyneliai su sojomis

2024-01-30
Grybai pasaulio virtuvėse skoniai ir tradicijos
Įdomu

Grybai pasaulio virtuvėse: skoniai ir tradicijos

2024-10-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?