Bulvių salotos su žaliaisiais žirneliais – tai skanus ir gaivus patiekalas, kupinas ryškių skonių, lengvas ir gaivus pasirinkimas prie grilio patiekalų.
Bulvių salotos su žaliaisiais žirneliais: receptas
Šis patiekalas puikiai papildys mėsos ar žuvies patiekalus ir suteiks šviežumo bei ryškaus skonio.
Ingredientai:
- 750 g bulvių
- Mažas ryšelis šviežių mėtų
- Kelios šakelės petražolių
- 60 g kaparėlių
- 3 valg. š. kaparėlių sūrymo
- 50 g marinuotų agurkėlių
- 4 čili pipirai (marinuoti, nebūtina)
- 1 citrina
- 1 valg. š. garstyčių
- 12 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 4 svogūnai
- 200 g žalių žirnelių (ankštyse)
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti didelį puodą vandens ir pasūdyti. Kai vanduo pradės virti, sudėkite per pusę pjaustytas bulves ir virti 12 min.
2. Tuo tarpu pasigaminti padažą. Į maisto smulkintuvą sudėti mėtą, petražoles, kaparėlius, marinuotus agurkėlius, čili pipirus (jeigu naudojami), įspausti citrinos sultis, sudėti garstyčias ir supilti alyvuogių aliejų.
3. Įpilti kaparėlių sūrymo ir viską susmulkinti kol gausis rupus žalias padažas. Įmaišyti labai smulkiai pjaustytus svogūnus ir pagardinti druska bei juodaisiais pipirais.
4. Kai bulvės virs 12 min – sudėti žalius žirnelius į puodą ir kartu virti dar 1-2 min. Patikrinti ar bulvės yra minkštos, tada nukošti tiek bulves, tiek žirnelius. Leisti jiems garuoti ir atvėsti 15 min.
5. Bulves ir žirnelius supilti į serviravimo dubenį, įpilti padažo ir gerai išmaišyti. Palikti atvėsti iki patiekimo.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.