Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Načos su malta mėsa ir pupelėmis- tobulas užkandis savaitgalį

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Načos su malta mėsa ir pupelėmis
Načos su malta mėsa ir pupelėmis

Načos su malta mėsa ir pupelėmis – tai greitai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek savaitgalio vakarui, tiek jaukiam susibūrimui su draugais. Aštrūs, traškūs ir kupini skonio, načos maloniai nustebins savo kontrastais.

Načos su malta mėsa ir pupelėmis: receptas

Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko sotaus, neįpareigojančio ir tikrai skanaus.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 250 g maltos jautienos
  • 1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos
  • 1 arb. š. malto kumino
  • ½ arb. š. aitriųjų paprikų miltelių
  • 200 g skardinės juodųjų pupelių (be skysčio)
  • 200 g kukurūzų tortilijų traškučių
  • 150 g čederio sūrio (tarkuoto)
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

    Patiekimui:
  • 4 laiškiniai svogūnai
  • kalendra (nebūtina)
  • pjaustytos aitriosios paprikos (nebūtina)
  • laimo skiltelės
  • grietinė

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 3–5 min, kol suminkštės ir taps permatomas.
2. Padidinti kaitrą, sudėti maltą jautieną, pjaustytą papriką, kumino ir aitriųjų paprikų miltelius. Kepti 5–10 min, retkarčiais pamaišant, kol mėsa apskrus.
3. Sumažinti kaitrą iki vidutinės, įmaišyti juodąsias pupeles ir lengvai pamaišyti kol viskas sušils. Pagardinti druska ir pipirais.
4. Kepimo indą ar skardą iškloti vienu sluoksniu tortilijų traškučių, ant jų sudėti pusę mėsos mišinio, tada pusę sūrio ir pusę per pusę perpjautų pomidorų. Pakartoti antrą sluoksnį su likusiais traškučiais, mėsa ir sūriu. Kepti orkaitėje 8–10 min, kol sūris išsilydys.
4. Išimti iš orkaitės, pabarstyti likusiais pomidorais, smulkintais laiškiniais svogūnais, kalendra ir čili (jei naudojama). Patiekti karštus su grietine ir laimo skiltelėmis.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:NačosNačos su malta mėsaNačos su malta mėsa ir pupelėmisužkandžiaiUžkandžiai su malta mėsa

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos kepsneliai
Mėsos patiekalai

Vištienos kepsneliai namuose – vaikų mėgstamiausi pietūs

2025-01-08
Kada dėti druską į šašlykų marinatą. Atsako šefas
Naudinga

Kada dėti druską į šašlykų marinatą? Marinuojant ar prieš kepant? Atsako šefas

2025-03-17
Makaronų apkepas su obuoliais
Apkepai

Makaronų apkepas su obuoliais

2024-01-01
Trupininis kefyro pyragas , kaip pagaminti?
Desertai

Vos per kelias minutes pagaminamas trupininis kefyro pyragas

2024-11-14

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?