Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Migdolinis obuolių pyragas be glitimo

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Migdolinis obuolių pyragas be glitimo
Migdolinis obuolių pyragas be glitimo

Migdolinis obuolių pyragas be glitimo – šis pyragas pasižymi ypatingu minkštumu ir malonia drėgna tekstūra. Subtilus migdolų skonis dera su lengva obuolių rūgštele, o traškūs pjaustyti migdolai suteikia papildomo traškumo kiekvienam kasniui.

Migdolinis obuolių pyragas be glitimo: receptas

Be miltų gaminamas desertas yra lengvas, tačiau išlieka sodrus ir aromatingas. Puikiai tinka tiek šiltas, tiek atvėsęs, pabarstytas cukraus pudra ar patiekiamas su mėgstamu kremu.

Ingredientai:

  • 3 obuoliai
  • 1 citrinos sultys
  • 300 g rudojo cukraus
  • 8 kiaušiniai
  • 325 g maltų migdolų
  • ½ arb. š. migdolų esencijos
  • 50 g pjaustytų migdolų
  • Cukraus pudra, pabarstymui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Lengvai patepti 25 cm skersmens atsegamos kepimo formos dugną aliejumi ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į puodą su puse citrinos sulčių ir dviem šaukštais cukraus. Užvirinti, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies apie 7–9 min, kol obuoliai suminkštės tiek, kad juos būtų galima lengvai sutrinti šakute. Svarbu nepertrinti, palikti šiek tiek tekstūros. Leisti atvėsti.
3. Atvėsusią obuolių tyrę sudėti į maisto smulkintuvą kartu su kiaušiniais, maltais migdolais, migdolų esencija, likusiu cukrumi ir maždaug šaukštu likusių citrinos sulčių. Viską sutrinti iki vientisos masės. Supilti paruoštą tešlą į kepimo formą ir pabarstyti pjaustytais migdolais.
4. Kepti orkaitėje apie 40 min, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas ištraukus bus švarus. Po 30 min patikrinti – jei pyrago viršus per daug ruduoja, uždengti kepimo popieriumi arba folija.
Pyragui leisti šiek tiek atvėsti, tada atsargiai išimti iš formos.
5. Pyragas puikiai tinka tiek šiltas, tiek atvėsęs, pabarstytas cukraus pudra.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertasMigdolinis obuolių pyragas be glitimoMigdolinis pyragas su obuoliaisobuolių pyragasObuolių pyragas be glitimopyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Čeburėkai su pomidorais
Receptai

Čeburėkai su pomidorais

2024-01-03
Svogūnų - špinatų pyragas
Receptai

Svogūnų – špinatų pyragas

2024-01-13
Makaronai su krevetėmis receptas. Paskutiniai gaminimo žingsniai
Makaronų patiekalai

Makaronai su krevetėmis grietinėlės padaže. Norėsis kartoti dar ir dar!

2024-09-10
Česnakinė duona
Receptai

Žolelių ir česnako duona: skanus ir kvapnus priedas prie jūsų stalo

2025-01-19

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?