Orkaitėje keptos bulvės su humusu – sotus ir maistingas patiekalas be mėsos. Tiks ir pietums, ir vakarienei!
Orkaitėje keptos bulvės su humusu: receptas
Taupydami laiką, bulves galite kepti ir karšto oro gruzdintuvėje. O vasarą – anglyse, taip patiekalas bus dar gardesnis.
Ingredientai:
- 3 vnt. didelių bulvių
- 0.5 vnt. avokado
- 60 g marinuotų pjaustytų pievagrybių
- svogūno laiškų
- alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. druskos
Padažui:
- 100 g humuso (naudojau su paprika)
- 30 g tarkuoto kietojo sūrio
- 25 šaldytų žaliųjų žirnelių
- 25 šaldytų mažų šparaginių pupelių
- 50 ml vandens
- 1 a.š. maltos kalendros
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a.š. prieskonių viduržemio salotoms
- 0.5 a.š. druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Bulves kruopščiai nuplauti, neskusti.
2. Į puodą su vandeniu įberti 1 a.š. druskos, sudėti bulves ir virti, kol suminkštės, apie 30 minučių.
3. Išvirusias perpjauti išilgai per pusę ir išskobti. Išskobtą dalį naudosime įdarui!
4. Šaldytas daržoves užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelias minutes vandenyje (nuplikyti). Nukošti.
5. Į blenderį sudėti visus padažo ingredientus (nepamirškite išskobtos bulvių dalies) ir sutrinti iki vientiso padažo. Sudėti į išskobtas bulvių puseles.
6. Ant viršaus sudėti marinuotus pievagrybius, užbarstyti svogūno laiškais ir apšlakstyti aliejumi. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
7. Iškepusias papuošti pjaustytu avokadu ir svogūnų laiškais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.