Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą

Dauguma žmonių koldūnų tešlą ruošia iš miltų ir vandens, tačiau yra vienas slaptas ingredientas, kuris gali padaryti tešlą elastingesnę ir patvaresnę. Jei mėgstate gaminti šiuos gardumynus namuose, išbandykite šį receptą – rezultatas jus maloniai nustebins.

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: receptas

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: receptas

Ingredientai:

  • 4 stiklinės miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 200 ml vandens
  • 25 ml rafinuoto augalinio aliejaus
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

Daugeliui atrodo, kad į koldūnų ar virtinių tešlą negalima dėti kiaušinio, nes jis gali padaryti tešlą kietą. Tačiau profesionalūs virtuvės šefai teigia priešingai – šis ingredientas suteikia tešlai elastingumo ir apsaugo ją nuo plyšimo.

  1. Pirmiausia persijokite miltus, kad jie būtų purūs ir nepriekaištingai susimaišytų su kitais ingredientais. Į miltų kalnelio vidurį įspauskite nedidelę duobelę ir įberkite druską.
  2. Atskirame inde sumaišykite karštą vandenį (bet ne verdantį) su aliejumi. Šį mišinį lėtai supilkite į miltų duobelę. Pirmiausia maišykite tešlą šaukštu, kol ji nebus per karšta, o vėliau – rankomis.
  3. Į tešlą įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite, kol masė taps vientisa ir elastinga. Minkant galite pridėti truputį miltų, jei tešla per daug limpa prie rankų.
  4. Išminkytą tešlą palikite „pailsėti“ maždaug 20 minučių, kad ji įgautų tinkamą struktūrą. Po to iškočiokite ją iki norimo storio, naudokite formeles arba peilį, kad sukurtumėte koldūnų ar virtinių pagrindus.
  5. Užpildykite paruoštą tešlą savo mėgstamu įdaru – tai gali būti mėsa, grybai, bulvių košė ar saldus varškės kremas. Užspauskite kraštelius ir virkite pasūdytame vandenyje, kol koldūnai ar virtiniai iškils į paviršių.

Patarimai tobulam rezultatui

  • Tešla neturėtų būti per kieta – minkykite ją tol, kol ji taps minkšta ir elastinga.
  • Jei tešla pradeda džiūti, uždenkite ją drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele.
  • Jei koldūnai ar virtiniai plyšta verdant, kitą kartą galite pridėti šiek tiek daugiau aliejaus ar miltų.

Šis paprastas, bet puikus receptas leis sukurti elastingą ir kokybišką tešlą, kuri lengvai formuosis ir nepraras savo savybių gaminimo metu. Malonaus gaminimo ir gardaus apetito!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Gaminimo gudrybėskiaušinisKoldūnų tešla

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
Makaronų patiekalai

Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis

2025-03-14
Sūrio rutuliukai su vynuogėmis
Receptai

Sūrio rutuliukai su vynuogėmis

2024-01-15
Pačios skaniausios marinuotos alyvuogės
Receptai

Pačios skaniausios marinuotos alyvuogės – privalote paragauti

2025-02-11
Vyšnių gira
Gėrimai

Vyšnių gira

2024-01-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?