Jei norite pasimėgauti skaniu ir sveiku sumuštiniu, šie tuno sumuštiniai su baltosiomis pupelėmis, šviežiais prieskoniais ir rūkytais svogūnais yra puikus pasirinkimas. Tai lengvai paruošiamas ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Tuno mėsa yra puikus baltymų ir sveikų riebalų šaltinis, o baltosios pupelės prideda dar daugiau skaidulų ir baltymų, todėl šis patiekalas bus ne tik skanus, bet ir maistingas. Be to, tai lengvai paruošiamas ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek greitiems pietums, tiek vakarienei po ilgos darbo dienos. Sumaišykite šiuos ingredientus ir pasimėgaukite sveiku ir skaniu maistu, kuris ne tik aprūpins jūsų kūną reikiamomis medžiagomis, bet ir padės sutaupyti laiką virtuvėje.

Tuno sumuštinių receptas
Ingredientai:
- 1 (140 g) skardinė tuno vandens tirpale, nusausinta
- ½ puodelio konservuotų baltųjų pupelių be druskos
- ¼ puodelio smulkiai pjaustyto saliero
- ¼ puodelio smulkiai pjaustyto marinuoto raudonojo svogūno
- 3 šaukštai sumažinto riebumo majonezo
- 2 šaukštai saldžiųjų marinuotų agurkų
- 1 šaukštas smulkiai pjaustytų šviežių krapų
- 1 šaukštas smulkiai pjaustytų šviežių laiškinių česnakų
- 2 šaukštai smulkintų neapdorotų kaparėlių
- ½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštai nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
- 4 (28 g) grūdų duonos riekės
- 2 (28 g) Čederio sūrio riekės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite nusausintą tuną ir baltąsias pupeles. Naudodami šakutę, sutrinkite iki vienalytės masės, kad mišinys pradėtų susijungti.
- Į mišinį įdėkite smulkintą salierą, marinuotus raudonuosius svogūnus, majonezą, saldžiuosius agurkus, krapus, laiškinius česnakus, kaparėlius ir juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai susijungtų.
- Kiekvieną duonos riekę ištepkite sviestu iš vienos pusės. Tada apverskite dvi riekes ir uždėkite po pusę tuno mišinio, uždėkite sūrio riekę ir uždenkite kita sviestu patepta duonos rieke.
- Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Įdėkite sumuštinius ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos ir sūris išsilydys, apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Šie tuno sumuštiniai puikiai tinka greitam ir sveikam užkandžiui ar lengvai vakarienei, kuri ne tik suteiks sotumo, bet ir padės pasimėgauti subalansuotu maistu.
Šaltinis: https://www.eatingwell.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.