Prisipažinkite, ar šventėms jūsų lėkštėje neatsiranda vietos baltai mišrainei, silkėms pataluose, krevetėms ar tradicinėms silkėms su morkomis? Šventinės salotos ir mišrainės – ypatingos švenčių akimirkos. Atėjo laikas prisiminti mėgstamiausius receptus!
Balta Mišrainė Kitaip

Šį kartą siūlome netradicinį populiaraus šventinio patiekalo – baltos mišrainės – variantą. Daugelis turi savo mėgstamą receptą ir nuomonę, ar jame turi būti mėsos. Jei mėgstate mėsą, išbandykite mūsų receptą su rūkyta vištiena – ji suteikia mišrainei sodrų skonį, tad ne vienas ragavęs klausia, koks gi šios mišrainės paslaptis. Receptą rasite čia.
Krevečių Salotos su Konservuotais Kukurūzais

Sekdami receptą, gausite fantastiškai skanų patiekalą! Šios lengvos ir spalvingos salotos pasižymi puikiu kontrastingų skonių ir tekstūrų deriniu. Joms puikiai tinka smulkios šaldytos krevetės (jas reikia atitirpinti ir apvirti). Jos suteikia salotoms ne ką prastesnį skonį nei didelės krevetės, be to, yra žymiai pigesnės. Receptą rasite čia.
Silkės ir Bulvių Mišrainė su Agurkais

Šiose salotose dera puikiai pažįstami tradiciniai skoniai: silkė, bulvės ir agurkai – tobulas derinys! Ypatingas padažas suteikia išskirtinumo. Be majonezo, kiaušinių ir pieno produktų – idealiai tinka Kūčių stalui. Receptą rasite čia.
Morkų ir Obuolių Salotos „Gaidelis”

Šis gaivus morkų ir obuolių salotų receptas su česnaku daugeliui primins jaukią vaikystę. Plonai pjaustytos morkos ir obuoliai, švelnus grietinės kremas ir lengvas česnako aštrumas – puikus garnyras arba užkandis. Receptą rasite čia.
Tradicinė Silkė Pataluose

Kalėdų šventės neįsivaizduojamos be silkės pataluose – tradicinio patiekalo, puošiančio daugelį šventinių stalų. Jo populiarumą liudija ilgametė tradicija ir daugybės žmonių palankus vertinimas. Tačiau pastebime, kad dėl obuolių silkėje pataluose nuomonės išsiskiria: vieniems jie būtini, kitiems – visiškai nereikalingi. Receptą rasite čia.
Rūkytos Vištienos Salotos su Avokadais ir Sūriu

Šventinių salotų ir mišrainių privalumas – galimybė jas paruošti iš anksto ir improvizuoti su skoniais. Tačiau šį kartą rekomenduojame laikytis recepto, nes tik taip gausite tobulas salotas. Receptą rasite čia.
Agurkų Salotos su Lašiša ir Avokadais

Ieškote naujų skonių šventiniam stalui? Rekomenduojame išbandyti šių metų interneto sensaciją – suši skonių įkvėptas agurkų salotas su lašiša ir avokadais. Nors iš pradžių abejojome, ar jos tokios geros, kaip teigiama, pragavę įsitikinome – jos tiesiog nuostabios! Receptą rasite čia.
Marinuotų Grybų Mišrainė Kūčioms

Ši greitai pagaminama, paprasta, soti ir vegetariška mišrainė puikiai tinka kaip garnyras prie įvairių patiekalų – nuo kepsnių ir kotletų iki vištienos. Ji skani ir pati savaime, tad puikiai tiks ir be jokių priedų. Be to, ji tinkama ne tik Kūčioms. Receptą rasite čia.
Silkės Salotos su Avokadais ir Kiaušiniais

Šį receptą atradome Velykoms, bet jis puikiai tinka ir Kalėdoms! Riebi ir sūri silkė nuostabiai dera su kremiškais avokadais, o svogūnas puikiai subalansuoja visą skonį. Ypač gardu valgyti su juodos duonos riekele. Receptą rasite čia.
Lašišos Salotos su Avokadais ir Apelsinais

Sluoksniuotos salotos su sūdytos lašišos, apelsinų, avokadų ir svogūnų sluoksniais. Citrusinių vaisių sulčių ir prieskonių padažas suteikia išskirtinį skonį. Receptą rasite čia.
Balta Mišrainė Gaiviau

Kadangi balta mišrainė – dažnas Kalėdų stalo patiekalas, siūlome išbandyti gaivų ir netradicinį jos ruošimo būdą. Receptas atskleis visas paslaptis! Receptą rasite čia.
Keptos Daržovių ir Avinžirnių Salotos Kūčioms

Šios salotos – puikus pasirinkimas ir kaip savarankiškas patiekalas, ir kaip garnyras. Jos – puikus alternatyvus, bet tradicijoms atitinkantis patiekalas Kūčių stalui. Receptą rasite čia.
Vištienos Salotos su Saulėje Džiovintais Pomidorais

Šias lengvai pagaminamas salotas galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba užkandį. Vištieną galite naudoti rūkytą, likusią nuo vakarienės, šviežiai keptą ar virtą – tiks tiek filė, tiek šlaunelių mėsa. Receptą rasite čia.
Krevečių Salotos su Sūriu

Nuostabios salotos su krevetėmis, sūriu, virtais kiaušiniais ir šviežiais agurkais! Jos gaminamos labai greitai ir puikiai tinka netikėtai užsukusiems svečiams. Visi ingredientai puikiai dera vienas su kitu. Receptą rasite čia.
Česnakinės Morkų Salotos su Riešutais

Česnakinės morkų salotos su graikiniais riešutais – gaivus ir maistingas patiekalas, tinkamas tiek kasdien, tiek šventėms. Česnakas suteikia salotoms pikantiško skonio ir papildomų naudingų savybių. Jos gardinamos majonezu, tačiau norint lengvesnio varianto, galima naudoti graikišką jogurtą. Receptą rasite čia.
Marinuotų Pievagrybių Salotos su Silkėmis

Silkės mišrainė su pievagrybiais – puikus gaivių daržovių ir pikantiškos silkės skonių derinys. Mišrainę sudaro virtos morkos, traškūs marinuoti agurkėliai, saldūs kukurūzai ir marinuoti pievagrybiai, suteikiantys įvairių tekstūrų. Sūri silkė puikiai papildo skonį, o lengvas majonezas suteikia kreminės tekstūros. Palaikyta šaldytuve, mišrainė tampa dar skanesnė – skoniai persipina ir sukuria puikų užkandį ar šventinį patiekalą. Receptą rasite čia.
Burokėlių Salotos su Lašiša

Burokėlių ir lašišos derinys – nuostabus! Švelnus burokėlių saldumas puikiai dera su lašišos sūrumu, jogurto ir garstyčių kremiškumas ir pikantiškumas, o citrinos sultys bei svogūnų laiškai suteikia gaivos. Šį derinį galima patiekti kaip salotas arba kaip užkandį – tepant ant skrudintos duonos ar krekerių ir pabarstant smulkintais žalumynais. Receptą rasite čia.
Šaltinis:
https://oskanu.lt/