Austriški meduoliai

Jums reikės:

700 gr. miltų
500 gr. nerafinuoto cukraus
200 gr. riešutų (gali būti ir graikiniai)
100 gr. cukruotų apelsino žievelių
10 gr. kepimo miltelių
Cinamono
Gvazdikėlių
100 gr. medaus
4 kiaušinių

Kaip gaminti:

Į dubenį sudėkite visus ingredientus ir išmaišykite. Uždenkite dubenį ir nakčiai padėkite į vėsią vietą ar šaldytuvą. Kitą dieną tešlą iškočiokite, padarykite apie vieno centimetro storio. Supjaustykite paprasčiausiais kvadratėliais arba formai išgauti naudokite stiklinę (apverskite ją ir darykite apvalius sausainukus). Papuošimui naudokite cukruotus vaisius, riešutus. Sausainių viršų patepkite plaktais kiaušiniai, tepimui naudokite paprastą teptuką. Austriškus meduolius kepkite 175° orkaitėje, apie 10 minučių. Ant iškepusių sausainių galite užbarstyti šokolado ar cukraus glajaus.

Skanaus!

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai