Slyvų pudingas (kalėdinis)

Jums reikės:

1 pilnos stiklinės kvietinių miltų
2,5 stiklinių šviežios duonos trupinių
120 gr. taukų
3 kiaušinių
1 nedidelės trintos morkos
1 nulupto, susmulkinto obuolio
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,5 stiklinės nuluptų, skaldytų migdolų
1/8 stiklinės maltų migdolų
50 gr. kapoto imbiero
0,5 stiklinės kapotų graikinių riešutų
3/8 stiklinės cukruotų vyšnių puselių
250 gr. besėklių razinų
3/8 stiklinės auksinių razinų
120 gr. cukruotų vaisių mišinio
4 slyvų (be kauliukų)
10 gr. cukruotos citrinos žievelės
10 gr. cukruotos greipfruto žievelės
10 gr. apelsino greipfruto žievelės
0,5 šaukštelio cinamono
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 stiklinės brendžio
250 ml pieno
30 gr. sviesto
Padažui:
250 gr. sviesto
250 gr. cukraus glajaus
50 ml brendžio
Trintos apelsino žievelės

Kaip gaminti:

Razinas, vyšnias, cukruotus vaisius ir žieveles sukapokite. Visus džiovintus produktus suberkite į dubenį ir sumaišykite. Supilkite likusius ingredientus ir gerai išmaišykite. Pudingo indą uždenkite sviestiniu popieriumi, išteptu sviestu, tada uždėkite folijos. Kad tvirčiau laikytųsi, užriškite virvele. Dubenį įdėkite į didelį puodą su verdančiu (lengvai) vandeniu. Indas turi būti apsemtas iki pusės. Uždengus puodą, virkite ant lengvos ugnies. Virkite apie 6 valandas, nuolat papildydami vandens. Išimkite indą iš puodo ir ataušinkite. Nuimkite sviestinį popierių bei foliją. Padarykite skylutes ir įlašinkite romo. Vėl uždenkite sviestiniu popieriumi bei folija ir palaikykite šaltai apie mėnesį. Per Kalėdas pudingą dėkite vėl į puodą ir pagarinkite apie 3-4 valandas. Ištirpintą sviestą sumaišykite su cukraus glajumi, trinta žievele bei brendžiu. Patiekite pudingą karštą, užpylę padažu.

Skanaus!



Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai